Αθλητισμός|24.07.2019 11:27

ΑΕΚ: Γέμισε προβλήματα και θα ζει με αγωνία ως το πρώτο ευρωπαϊκό ματς

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ολοκλήρωση των βασικών μεταγραφικών εκκρεμοτήτων με τις προσθήκες των Βέρντε και Ολιβέιρα, έδωσαν στην ΑΕΚ την ευκαιρία να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της 8ης Αυγούστου. Ωστόσο, οι ανέφελες μέρες δεν κράτησαν πολύ. Η θλάση που υπέστη ο Οικονόμου, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών των Τσιγκρίνσκι, Μπάρκα, Μπακάκη, Γιακουμάκη και Κρίστισιτς, κάνουν τους «κιτρινόμαυρους» να ζουν με αγωνία.

Η εκτίμηση που μεταφέρεται από το ιατρικό επιτελείο είναι σχετικά καθησυχαστική. Θεωρούν, ότι Τσιγκρίνσκι και Μπάρκας θα είναι διαθέσιμοι για την πρόβα τζενεράλε την ερχόμενης Τετάρτης με την Μπασάκσεχιρ, ότι ο Μπακάκης θα είναι έτοιμος και πως οριακά θα προλάβει και ο Οικονόμου για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Απαντες υπέστησαν θλάσεις ελαφριάς μορφής, κυρίως λόγω του έντονου προγράμματος προπόνησης του Καρντόσο κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Διαφορετική περίπτωση είναι ο Κρίστισιτς. Ο Σέρβος είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, εξετάστηκε από τον Λάκη Νικολάου στην Πολωνία, υποβλήθηκε σε καθαρισμό και ακολουθεί συντηρητική αγωγή. Η εκτίμηση για τον Κρίστισιτς είναι πως θα μπορεί σύντομα να μπει ξανά σε κανονικό πρόγραμμα, ειδικά τώρα που ο Καρντόσο ρίχνει ρυθμούς για να «φρεσκάρει» την ομάδα του.

Βέβαια, ο τραυματισμός του Οικονόμου «φούντωσε» την κουβέντα για την επάρκεια των επιλογών της ΑΕΚ στο κέντρο της άμυνας. Δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα, αλλά κυρίως το κατά πόσον μπορούν να δίνουν ασφάλεια στα «κιτρινόμαυρα» μετόπισθεν. Πάντως, ακόμα και αν αποκτηθεί άμεσα στόπερ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κριθεί έτοιμος για τα ματς του τρίτου προκριματικού.

Απαντες πάντως, όπως και ο Λιβάγια που συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα, δεν συμμετέχουν στην αποστολή για το αποψινό (23/7, 8.00, Star Κεντρικής Ελλάδας) φιλικό στη Λαμία με την τοπική ομάδα. Αντίθετα, ο Καρντόσο πήρε μαζί τόσο τον Βέρντε, όσο και τον Ολιβέιρα, ώστε να πάρουν τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ θα παίξει για πρώτη φορά φέτος και ο Αλμπάνης που επέστρεψε από τραυματισμό.

Η ΑΕΚ γνωστοποίησε, ότι ο αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας της νέας σεζόν πλησιάζει τις 10.000. Υπάρχει ικανοποίηση, δεδομένου πως ακόμα και πέρυσι – με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και προοπτική Champions League – έφτασε στις 14.000, αλλά και πίστη πως στη διάρκεια του Αυγούστου και εφόσον επιτευχθεί η πρόκριση στους ομίλους, ο αριθμός θα αυξηθεί.

ΑΕΚποδόσφαιροSuperLeagueΜιγκέλ ΚαρντόσοΝέναντ ΚρίστισιτςΜάριος Οικονόμου