Αθλητισμός|23.07.2019 22:31

Βικτόρια Πλζεν - Ολυμπιακός 0-0 και... ραντεβού στο Καραϊσκάκη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε αρκετά από την Βικτόρια Πλζεν αλλά στάθηκε όρθιος στην Τσεχία αποσπώντας ισοπαλία (0-0) και πλέον ελπίζει σε πρόκριση στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (30/7) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Champions League οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν ωστόσο άντεξαν. Δεν δέχθηκαν γκολ κι έφυγαν «καθαροί».

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρότι έλεγξε το ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, ένιωσε έντονη πίεση από το 30’ έως το 60’, στο οποίο, όμως, κράτησε ανέπαφη την εστία του χάρη στον Σεμέδο, που ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του και στον σταθερό Ζοσέ Σα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα με τους παίκτες του να κυκλοφορούν σωστά τη μπάλα στο ξεκίνημα, αλλά «έχασε» νωρίς με μυϊκό τραυματισμό τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τους ΠοντένσεΒαλμπουενά να αλλάζουν ωραία τη μπάλα στο 17’, αλλά το σουτ του Γάλλου ήταν άστοχο. Ενα λεπτό αργότερα, ο Σα αντέδρασε σωστά σε σουτ του δραστήριου Καγιάμπα, ενώ στο 35’ ο Γκερέρο υποδείχθηκε οριακά οφσάιντ σε πάσα «πάρε-βάλε» του Βαλμπουενά.

Στο 38’ έκανε φοβερή επέμβαση ο Σα με το αριστερό χέρι, σε κοντινό σουτ του Τσέρμακ, ενώ η πιο μεγάλη φάση για την Πλζεν ήρθε στο 44’ όταν έπειτα από κόρνερ του Τσέρμακ, η μπάλα βρήκε στον Γκιλιέρμε και στον Πέρνιτσα, πριν σταματήσει στο δεξί δοκάρι και από εκεί στα χέρια του Σα.

Από το 56’ ο Μαρτίνς ισορρόπησε την κατάσταση με την είσοδο του Καμαρά αντί του Βαλμπουενά και τη μετατροπή του συστήματος στο 4-3-3. από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν φρεσκάδα, κράτησαν περισσότερο τη μπάλα και πάτησαν δύο φορές περιοχή. Μία με τον Μπουχαλάκη στο 76’ κι άλλη μία με τον Γκερέρο, στο 83'.

Βικτόρια Πλζεν: Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (71’ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβατς,  Χροσόβσκι, Καγιαμπά, Τσέρμακ (83’ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69’ Τσόρι).

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (21’ Μπα), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (56’ Καμαρά), Γιώργος Μασούρας (81’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Βικτόρια ΠλζενΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions League