Αθλητισμός|24.07.2019 16:23

Ναμπίλ Φεκίρ: Πως αποφάσισε να ρίξει την… βόμβα με την Μπέτις (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Η προετοιμασία του Ναμπίλ Φεκίρ για το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του δεν περιλάμβανε μόνο σκληρές προπονήσεις με την (μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια) Εθνικής Γαλλίας.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν κρεμασμένος από ένα τηλέφωνο και περίμενε τα (πολύ) ευχάριστα νέα του μάνατζερ του, Ζαν-Πιερ Μπερνέ, για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στη Λίβερπουλ.

Το πολυπόθητο τηλεφώνημα ήρθε, αλλά, στο παρά ένα, ο αγγλικός σύλλογος έκανε πίσω και αποφάσισε να μην ανάψει το οριστικό «πράσινο φως» για μια μεταγραφή που θα έφτανε τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λίβερπουλ προβληματίστηκε από τα συχνά προβλήματα του αρχηγού της Λιόν στο γόνατο και του έκλεισε την πόρτα της. Ενα χρόνο αργότερα, για το 1/3 του ποσού που είχαν συμφωνήσει, οι Λιονέ παραχώρησαν τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τους στην Μπέτις, στην αναμφίβολα πιο απρόσμενη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού.

T

T

T

Τα ερωτήματα, εύλογα και πολλά. Γιατί το ποσό έπεσε κατακόρυφα, γιατί καμία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για τον προικισμένο μεσοεπιθετικό, γιατί ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα που παλεύει κάθε χρόνο για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο στο Europa League;

Μετά το «ναυάγιο» του ονείρου, το καμάρι της ακαδημίας της Λιόν ως γέννημα-θρέμμα της, διέκοψε τη συνεργασία με τον μάνατζέρ του, προσέλαβε καινούργιο και απέρριψε το (μάλλον φιλολογικό) ενδιαφέρον των Μίλαν και Νάπολι.

Ο καλός του φίλος και τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα, Ερίκ Αμπιντάλ, τον συμβούλεψε να πει το «ναι» στην πρόταση της Μπέτις, η οποία περιλαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης, ύψους 10% για τον ίδιο και 20% για την Λιόν.

Στα 26 του, ο Φεκίρ αποφάσισε να αποχαιρετήσει το σίγουρο περιβάλλον της Λιόν ύστερα από οκτώ χρόνια και να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα πρωτάθλημα – βιτρίνα όπως η ισπανική La Liga. Σε λίγους μήνες θα φανεί αν επέλεξε σωστά και μπορεί, μέσω των φιλότιμων «Πράσινων» της Ανδαλουσίας, να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του.

ΜπέτιςποδόσφαιρομεταγραφέςΛιόνLa LigaΝαμπίλ Φεκίρ