Παπούτσια Nike πουλήθηκαν σε δημοπρασία 437.500 δολάρια
NewsroomΈνα από τα πρώτα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που παρήγαγε ποτέ η αμερικανική εταιρεία Nike πωλήθηκε την Τρίτη (23/7) έναντι 437.500 δολαρίων σε ηλεκτρονική δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, ποσό χωρίς ιστορικό προηγούμενο για «σνίκερς».
Το λεγόμενο Moon Shoe της πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών προοριζόταν για τα μέλη της ομάδας στίβου των ΗΠΑ που θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το ζευγάρι που πωλήθηκε χθες Τρίτη, το μοναδικό ανάμεσα στα 12 δείγματα που είναι γνωστό ότι φορέθηκαν ποτέ, είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία ότι θα συγκέντρωνε ποσό μεταξύ 110.000 και 160.000 δολαρίων.
Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είχε καταγραφεί το 2017, όταν πωλήθηκαν τα Converse Fastbreak που φόραγε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, έναντι 190.373 δολαρίων σε μια δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος SCP Auction.
Αγοραστής του ζευγαριού είναι ο Καναδός επιχειρηματίας Μάιλς Ναντάλ, 61 ετών, που θα εκθέτει το ζευγάρι στο ιδιωτικό του μουσείο στο Τορόντο, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο οίκος Sotheby’s.
- Φοροδιαφυγή - «μαμούθ» άνω των 17 εκατ. ευρώ: Δήλωνε άστεγη αλλά ζούσε σε βίλα με πισίνα
- Το πακέτο της ΔΕΘ, η αντιπολίτευση και η Κυριακή των εκλογών: Τα 5+1 μηνύματα Μητσοτάκη
- Ιταλία: 43χρονος άνδρας πέθανε κατά τη διάρκεια αστυνομικής σύλληψης - Φώναζε επανειλημμένα «βοήθεια»
- «Καμίνι» η χώρα: Πού ξεπέρασε τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος - Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες