Αθλητισμός|25.07.2019 00:13

Λαμία - ΑΕΚ 0-1

Σταύρος Καζαντζόγλου

Λαμία - ΑΕΚ 0-1: Η πρεμιέρα του Ντανιέλε Βέρντε με τη φανέλα της ΑΕΚ, έδειξε για ποιον λόγο επέμειναν επί εβδομάδες οι «κιτρινόμαυροι» για την απόκτηση του. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, κάθετο παιχνίδι, πολλές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, εκείνος που «επισκίασε» τον Ιταλό στην πρεμιέρα του στο φιλικό κόντρα στη Λαμία, ήταν ο Ζεράλδες. Ο Πορτογάλος ήταν απολαυστικός, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 1-0.

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της. Με άξονα τον Ζεράλδες είχε εξαιρετική κυκλοφορία, με χάι λάιτ το γκολ που πέτυχε στο 33’. Ιδανική επίθεση που ξεκίνησε από τον Τσιντώτα, πέρασε από τα στόπερ στον Ζεράλδες, άνοιξε στα άκρα για τον Χουλτ και ο Αλμπάνης (στο φετινό ντεμπούτο του, καθώς επέστρεψε από τραυματισμό) πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

«Νομίζω, πως μέχρι και το 70’ που έγιναν πολλές αλλαγές, η ομάδα προσπάθησε να αναπτύξει αυτό που θέλουμε στο μέλλον. Μετά από την περυσινή διαφορά που είχαμε από τον πρώτο, υπάρχει πολύ δουλειά να κάνουμε. Να νικάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να νικάμε. Ο Ολιβέιρα ήταν αδύνατο να παίξει, έχοντας κάνει μόνο δύο προπονήσεις. Θέλω να καταλάβει τη δική μας φιλοσοφία», είπε ο Μιγκέλ Καρντόσο μετά το ματς.

Η Λαμία έδειξε πως χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας. Πάντως, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον κορμό της περυσινής σεζόν και με αυτό μπορεί να προχωρήσει.

Λαμία: Κατσίκας (46’ Βελλίδης), Σάλιακας (86’ Κουδουνάς), Βύντρα (74’ Ασίγκμπα), Πλιάτσικας (62’ Σκόνδρας), Βάντερσον (90’ Νικολόπουλος), Μπεχαράνο (74’ Ράμος), Δημούτσος (62’ Μπουλούλης), Καραμάνος (74’ Κωστίκα), Τομάς (46’ Καραγιάννης), Ρόμανικ (80’ Ανάκογλου), Τουράμ (67’ Τσούκαλος)

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46’ Αθανασιάδης), Παουλίνιο (74’ Σταμούλης), Σβάρνας (90’ Αρβανίτης), Λόπες, Χουλτ (81’ Καραβίδας), Σιμόες (88’ Τσέλιος), Σιμάο (74’ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (46’ Ντέλετιτς), Ζεράλδες (89’ Χριστόπουλος), Αλμπάνης (46’ Μπότος), Κλωναρίδης (59’ Σαρδέλης)

Δείτε το γκολ της αναμέτρησης:

Ντανιέλε ΒέρντεSuperLeagueΑΕΚΦρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςποδόσφαιροΧρήστος ΑλμπάνηςφιλικόΛαμία