Αθλητισμός|25.07.2019 13:05

ΠΑΟΚ: Ο Αντερσον Εσίτι είναι και επίσημα το «τανκ» της Τούμπας (vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Αντερσον Εσίτι λειτουργεί από το απόγευμα της Τετάρτης (24/7) ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αν και οι υπογραφές έπεσαν λίγες ώρες αργότερα και οι επίσημες ανακοινώσεις ακολούθησαν σήμερα (Πέμπτη, 25/7).

Ο 25χρονος Νιγηριανός ανασταλτικός μέσος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στο Αμστερνταμ και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο Χορστ για καθαρά τυπικούς λόγους. Το βράδυ της Τετάρτης έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να δρομολογεί τις ανακοινώσεις για λίγες ώρες αργότερα. Ωστόσο, ο Γιώργης Σαββίδης δεν κρατήθηκε κι έκανε... spoiler αναρτώντας φωτογραφία από τη στιγμή που ο Εσίτι υπέγραφε μια προς μια τις σελίδες του συμβολαίου του.

Ο Εσίτι πραγματοποίησε τη πρώτη του προπόνηση μαζί με τους νέους του συμπαίκτες το πρωί της Πέμπτης και πλέον οι συζητήσεις με τον Αμπέλ Φερέιρα θα είναι αυτές που θα δείξουν για τον αν ο Νιγηριανός θα μπει απευθείας «στα βαθιά». Δεν αποκλείεται, η πρώτη του, έστω και ανεπίσημη, συμμετοχή του Εσίτι σε αγώνα του ΠΑΟΚ να έρθει το Σάββατο (27/7), σε ένα εκ των δυο φιλικών που θα δώσουν οι νταμπλούχοι, οι οποίοι και θα αντιμετωπίσουν το μεσημέρι την Αλ Ταβόν και το βράδυ τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Η συζήτηση για το αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ από τη πρώτη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αγιαξ, για την τρίτη προκριματική φάση του Champions League θα μπορεί να γίνει εφόσον ο Πορτογάλος τεχνικός των «ασπρόμαυρων» διαπιστώσει, όχι μόνο τον αγωνιστικό βαθμό ετοιμότητας αλλά και τον βαθμό ενσωμάτωσης στο τακτικό πλάνο του στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Δείτε το εντυπωσιακό video της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το οποίο παρουσίασε τη μεταγραφή του Εσίτι:

Αντερσον ΕσίτιΠΑΟΚΑμπέλ Φερέιραποδόσφαιρομεταγραφές