Αθλητισμός|25.07.2019 17:05

Παναθηναϊκός: «Ο Ζαχίντ θα είναι από τους καλύτερους παίκτες στο επόμενο πρωτάθλημα!»

Κώστας Γουλής

Η «πατρική» αγκαλιά με την οποία υποδέχθηκε ο Γιώργος Δώνης τον Γκαγιάς Ζαχίντ, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/7) στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Παναθηναϊκός στο Οστερμπέικ, επιβεβαίωσε την ξεχωριστή σχέση τους από τη συνύπαρξή τους στον ΑΠΟΕΛ. Και βεβαίως, το γιατί επέμεινε τόσο πολύ ο 49χρονος τεχνικός (κι ο 24χρονος μέσος), για να συνεργαστούν εκ νέου στο «τριφύλλι». Ο Ζαχίντ, μαζί με τον έτερο νεοαποκτηθέντα Ζοάο Νούνιες, έφτασαν στο «Μπίλντεμπεργκ» την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, με τον Κώστα Κωνστάντο να τους υποδέχεται και να τους οδηγεί στην τραπεζαρία, όπου τους περίμενε με ανοικτές… αγκάλες ο Δώνης και οι συνεργάτες του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλαβε τις συστάσεις με τους υπόλοιπους και το απόγευμα είχε από κοντά και τους δύο στην πρώτη τους προπόνηση, για να τους βάλει μεμιάς στο «κλίμα». Το πόσο πολύ «πιστεύει» ο Δώνης τον διεθνή Νορβηγό, φάνηκε στα όσα έλεγε στους ανθρώπους της ομάδας για τον Ζαχίντ, εκτιμώντας πως θα κάνει τη… διαφορά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, τόσο ως αριστερός εσωτερικός χαφ στο 4-3-3, όσο κι ως επιτελικός στο 4-2-3-1. «Θα δείτε από τις πρώτες μέρες πόσο θα μας βοηθήσει. Εχει τρομερή ποιότητα, δημιουργία, εκτέλεση» τόνιζε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, καταλήγοντας μετά βεβαιότητας πως «…θα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος».

Προτάθηκε (και) ο Ραΐκοβιτς

Στο θέμα του δεύτερου «νέου» στόπερ, οι «πράσινοι» περιμένουν έως την Παρασκευή (26/7) τις τελικές εξελίξεις με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Δώνης έχει δώσει το «ΟΚ» για τον θηριώδη Ολλανδό, όμως ακόμη υπάρχει απόσταση στο οικονομικό. Ο δε Σένκεφελντ είναι σε συζητήσεις και με ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης και το επόμενο 48ωρο θα είναι καθοριστικό.

Στο «τριφύλλι» προτάθηκε επίσης προ ημερών και ο διεθνής Σέρβος αμυντικός (1,91 μ.) Σλόμπονταν Ραΐκοβιτς (με θητεία σε Τσέλσι, Μπέογκραντ, Αϊντχόφεν, Αμβούργο, Ντάρμσταντ), που έμεινε ελεύθερος από την Παλέρμο. Το κασέ του είναι «αλμυρό», ωστόσο θα γίνει προσπάθεια να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες υπάρχουν.

Δείτε σε δράση τον Ραΐκοβιτς:

Στη λίστα του Νταμπίζα βρίσκεται ακόμη ένας στόπερ που έπαιζε πέρσι στην Αγγλία και δεν αποκλείεται το ταξίδι του στο «Νησί» (επιστρέφει αύριο στην Ολλανδία) να «συνδέεται» και με αυτό (πλην των Ρόμπερτς, Νιούκαστλ).

Στο μεταξύ, παρά τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Τραμπζονσπόρ για τον Μακέντα, ο τουρκικός σύλλογος διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αναζητά ακόμη έναν φορ για να βάλει σε συνθήκες μεγαλύτερου «ανταγωνισμού» τον Ιταλό.

Τέλος, οι «πράσινοι» βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις με τη Γαλατασαράι, για να κλείσουν φιλικό στις 3 Αυγούστου στο «Turk Telecom» της Κωνσταντινούπολης.

Γκίας ΖαχίντSuperLeagueΠαναθηναϊκόςΖοάο Νούνιεςποδόσφαιρο