Αθλητισμός|26.07.2019 13:10

ΑΕΚ: Το πήραν απόφαση για άμεση ενίσχυση στην άμυνα με στόπερ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Επί μέρες, η προοπτική ενίσχυσης με ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό, αποτελεί βασικό αντικείμενο κουβέντας εντός της ΑΕΚ. Πλέον, το πήρε απόφαση και το αποδέχθηκε με ξεκάθαρο τρόπο και ο Μιγκέλ Καρντόσο. «Χρειάστηκε να δημιουργήσουμε έναν παίκτη να παίξει σε αυτή τη θέση. Ο Λόπες έπαιξε καλά, αλλά δεν προορίζεται για εκεί. Αναλύουμε τα δεδομένα και τα στατιστικά της αγοράς για να δούμε τι θα κάνουμε», παραδέχθηκε ο Πορτογάλος έπειτα από το φιλικό με τη Λαμία.

Δεν θα μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς στην ΑΕΚ, εάν δεν ήθελαν να ζουν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου με παρέα την αγωνία. Ο Τσιγκρίνσκι είναι ποδοσφαιριστής που χρήζει ειδικής μεταχείρισης, αποτελεί ζητούμενο εάν οι λύσεις των Οικονόμου, Σβάρνα είναι αυτές που θέλει ο Καρντόσο. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζητά κάποιον παίκτη που θα θεωρείται εν δυνάμει βασικός.

Αυτό σημαίνει, ότι στην ΑΕΚ δεν ψάχνουν συμπληρωματική λύση, αλλά για κάποιον που θα μπορεί να δίνει ποιοτικές λύσεις ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», ήδη υπάρχουν κάποιες επιλογές από την αγορά της Ιβηρικής. Ισως μάλιστα να υπάρξει και κάποια κίνηση από τον Καρντόσο και σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να βρεθεί παίκτης που θα καλύπτει την ΑΕΚ.

Στην άμυνα ο Καρντόσο μετρά λύσεις και βλέπει «λειψανδρία», αλλά στο δημιουργικό κομμάτι αναπτύσσεται πρωτόγνωρη συνθήκη για την ΑΕΚ. Για πρώτη φορά από την επιστροφή της, η «Ενωση» εμφανίζει τέτοια πληρότητα στο μεσοεπιθετικό τομέα. Η ύπαρξη παικτών όπως οι Ολιβέιρα, Λιβάγια, Μάνταλος, Ζεράλδες, Βέρντε, αλλά και των Αλμπάνη, Κλωναρίδη, Ντέλετιτς, Γιακουμάκη, αυξάνει τον δείκτη δυσκολίας για την επιλογή.

Μέχρι τώρα, η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκει ρυθμό, δίχως να έχει μπει ακόμα – το βαρύ…πυροβολικό των μεταγραφών – ο Νέλσον Ολιβέιρα. Επί της ουσίας, υπάρχει μεγάλη «μάχη» για τις τέσσερις θέσεις και είναι λογικό, ο συναγωνισμός να είναι έντονος. Εκτός και εάν αλλάξουν δεδομένα με κάποια πώληση, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται εκ νέου σενάρια για τον Λιβάγια.

Το θέμα δεν συνδέεται με το πρόσφατο ταξίδι του Κροάτη επιθετικού στην πατρίδα του. Είναι δεδομένο, πως ο Λιβάγια αντιμετωπίζει σοβαρό προσωπικό θέμα που επιτάσσει αρκετά συχνά την παρουσία στο σπίτι του. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες, που φέρουν τον ατζέντη του να συζητά με διάφορες ομάδες, κυρίως στις αγορές Αγγλίας και Ιταλίας, που θα μπορούσαν να καλύψουν και τις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει ικανοποίηση από την πρόοδο που εμφανίζει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά και την προσαρμογή στο στυλ παιχνιδιού που θέλει ο Καρντόσο. Ο Πορτογάλος δεν θέλει να πιέσει περισσότερο τους παίκτες, γι’ αυτό και όταν ρωτήθηκε για τους στόχους της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, ήταν φειδωλός: «Μετά από 23 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή πέρσι, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά», αρκέστηκε να πει.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚποδόσφαιροΜάρκο Λιβάγια