Αθλητισμός|26.07.2019 11:07

Λι Γκρίφιθς: Γκολ ζωής στην κατάθλιψη (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ενα γκολ στα προκριματικά του Champions League περνάει συνήθως στα «ψιλά» των ΜΜΕ. Οχι, όμως, για τον Λι Γκρίφιθς. Οχι, μετά από εφτά μήνες όπου ο επιθετικός της Σέλτικ πάλευε κόντρα στους δαίμονες του και το φάντασμα της κατάθλιψης.

Αφού σκόραρε εις βάρος της εσθονικής Νόμε Κάλιου με εκτέλεση φάουλ, έσφιξε τις γροθιές του, χτύπησε το σημαιάκι του κόρνερ, φώναξε, λυτρώθηκε. «Παραλίγο να κλάψω» παραδέχθηκε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που την τελευταία 15ετία έχει ξεπεράσει τα εκατό γκολ με την φανέλα της ομάδας της Γλασκόβης.

Το γκολ υπ' αριθμόν 105, όμως, είναι το πιο ξεχωριστό. Πρωτίστως για τον ίδιο, στον οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο ο (τότε προπονητής του) Μπρένταν Ρότζερς του έδωσε υποχρεωτική άδεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.

«Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ. Είναι νεαρά παιδιά που έχουν και αυτά τα θέματά τους. Απλώς είναι πολύ, πολύ ταλαντούχα» εξήγησε ο άλλοτε τεχνικός της Λίβερπουλ για την περιπέτεια του Γκρίφιθς, ο οποίος δεν ζήτησε ποτέ άδεια, αλλά παραδέχθηκε ότι «αν ο Μπρένταν δεν μου έλεγε να σταματήσω, θα έκανα κακό στον εαυτό μου».

Τα πέντε παιδιά του

Ο 28χρονος διεθνής επιθετικός από το Εδιμβούργο μοιράστηκε το πρόβλημά του με ειδικούς. Και, παρ' ότι ακόμα δεν είναι 100% καλά, όπως παραδέχεται, συμβουλεύει και άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοια προβλήματα, να το κάνουν.

Στην Σκωτία, το 1/3 όσων πάσχουν από κατάθλιψη, προτιμάει να παλέψει μόνος του και συνήθως ηττάται με τον χειρότερο τρόπο. Οχι, όμως, και ο Γκρίφιθς, ο οποίος δέχθηκε με ευχαρίστηση την χείρα βοηθείας και βγαίνει νικητής από την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του.

Το όφειλε στον ίδιο, αλλά πρωτίστως στα πέντε του παιδιά, καρπός των σχέσεων του με τρεις διαφορετικές γυναίκες. «Θέλω τα παιδιά μου να καταλάβουν, όταν μεγαλώσουν, ότι μπορεί ένας άνθρωπος να μπει στο σκοτάδι, αλλά να βγει από αυτό ακόμα πιο λαμπερός» εξηγεί για το μάθημα ζωής που θέλει να περάσει στα τρία κορίτσια και τα δύο αγόρια του.

ΣέλτικποδόσφαιροκατάθλιψηΛι Γκρίφιθς