Αθλητισμός|26.07.2019 15:45

Ολυμπιακός: Ολο και πιο κοντά στον Πειραιά ο Γιασίν Μπενζιά

Newsroom

Καλά πληροφορημένες πηγές από τη Γαλλία και την Αλγερία θέλουν τον Γιασίν Μπενζιά να πλησιάζει στο λιμάνι του Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, προκειμένου να καλύψει -σε συνδυασμό με τον Ματιέ Βαλμπουενά- το μεγάλο κενό του Κώστα Φορτούνη

Ο 24χρονος άσος της Λιλ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Φενερμπαχτσέ και ήταν συμπαίκτης με τον πολύπειρο Γάλλο επιτελικό του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι αποτελεί τον εκλεκτό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο διεθνής Αλγερινός είναι καλός χειριστής της μπάλας, οξυδερκής δημιουργός και ικανός στο «ένας με έναν», στοιχεία που θέλει και ψάχνει ο Πορτογάλος κόουτς.

Μέχρι την ώρα του επαναληπτικού με τη Βικτόρια την ερχόμενη Τρίτη (30/7), πάντως, είναι πιθανό να έχει κλείσει ο Μπενζιά παρότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αν όλα πάνε καλά, ο 24χρονος επιτελικός μέσος, που ανήκει στη Λιλ και πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Φενερμπαχτσέ, θα ενταχθεί στις δραστηριότητες των «ερυθρολεύκων» και θα προετοιμαστεί για τα προσεχή παιχνίδια, με την αισιοδοξία διάχυτη ότι θα σφραγιστεί το εισιτήριο που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του Champions League, εκεί όπου θα περιμένει τον Ολυμπιακό η τουρκική Μπασακσεχίρ.

Στο μεταξύ, ο Μαρτίνς άρχισε να καταστρώσει τα πλάνα του για τη ρεβάνς με την Πλζεν, καθώς πλέον έχει στη διάθεσή του και τον Γιασίν Μεριά, ο οποίος προορίζεται για βασική επιλογή, παρότι είναι ετοιμοπόλεμος για παρτενέρ του Σεμέδο και ο Ουσεϊνού Μπα, ενώ αναμένεται να προλάβει, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις από το πρώτο ματς, και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μία ή δύο ακόμη διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, με τον Πορτογάλο κόουτς να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

SuperLeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΓιασίν Μπενζιά