Αθλητισμός|27.07.2019 23:41

ΠΑΟΚ: Αυλαία στη προετοιμασία με δυο φιλικά σε μια μέρα

Αντώνης Τσακαλέας

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έκαναν την τελευταία τους προπόνηση στην Ολλανδία, καθώς το απόγευμα είχαν ρεπό και για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δυο φιλικές αναμετρήσεις. Στις 4:00 οι νταμπλούχοι θα αντιμετωπίσουν την Αλ Τααβόν και στις 8:00 την Φορτούνα Σιτάρντ. Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει ήδη «προκρίνει» έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα στηριχθεί στις αναμετρήσεις με τον Αγιαξ.

Αυτός ο κορμός αναμένεται να εμφανιστεί στην αναμέτρηση με την Φορτούνα Σιτάρντ, ενώ όσοι έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, θα αγωνιστούν κόντρα στην Αλ Τααβόν. Το ερωτηματικό δεν είναι άλλο από την ομάδα στην οποία θα τοποθετηθεί ο Αντερσον Εσίτι. Το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί στην ομάδα των «βασικών» και να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με την Φορτούνα Σιτάρντ. 

Η προσθήκη του Εσίτι στο ρόστερ ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Αμπέλ Φερέιρα, αναφορικά με την εφαρμογή του τακτικού του πλάνου. Ο θηριώδης Νιγηριανός έρχεται να προστεθεί στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς. Ο ίδιος περιέγραψε τον εαυτό του ως ο ποδοσφαιριστής που φροντίζει να κόβει τους αντιπάλους και να δίνει γρήγορα τη μπάλα μπροστά.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα προσεγγίζει τακτικά το χτίσιμο μιας επίθεσης της ομάδας του, περιλαμβάνει τη μετατροπή του 4-4-2 σε 3-4-2-1, και ο Εσίτι είναι το «κλειδί» σε αυτή τη μετατροπή. Η παρουσία του ανάμεσα στα δυο κεντρικά μπακ, επιτρέπει τη μετατροπή των δυο ακραίων μπακ σε φουλ μπακ, και δίνει ελεύθερο ρόλο στους δυο ακραίους της μεσαίας γραμμής.

Μέχρι τώρα, στα τελευταία φιλικά, ο Φερέιρα κρατούσε τον έναν εκ των δυο ακραίων μπακ στα μετόπισθεν, σχηματίζοντας τη τριάδα της άμυνας με τη βοήθειά του. Ολα αυτά αποτελούν τη θεωρεία της τακτικής του Πορτογάλου τεχνικού, και όλα θα φανούν στη πράξη, με τον Εσίτι εντός ενδεκάδας σε ένα εκ των δυο σημερινών φιλικών.

Στην τελευταία προπόνηση στο Χορστ, οι Ζοσέ Μαουρίσιο και Αντελίνο Βιεϊρίνια ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα. Οι δρόμοι τους με τον Πόντους Βέρνμπλουμ έχουν πλέον χωρίσει, με τον Σουηδό να ακολουθεί μέρος του προγράμματος των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών και ακολούθως να συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα.

Η προπόνηση περιελάμβανε και οικογενειακό διπλό, με τις συνήθειες να μην αλλάζουν. Το δίτερμα βρήκε τους νικητές (πορτοκαλί) να πανηγυρίζουν και τους ηττημένους (γκρι) να είναι αναγκασμένοι να κουβαλήσουν τις εστίες...

προετοιμασίαΠΑΟΚποδόσφαιρο