Αθλητισμός|27.07.2019 23:36

Ιστορικό: Η Ατλέτικο ταπείνωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με… 7-3! (vid, pics)

Newsroom

Ένα ντέρμπι μεταξύ Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί ποτέ να είναι φιλικό. Όπως δεν μπορεί και μια νίκη των «Ροχιμπλάνκος» επί των «Μερένγκες» με 7-3 (!!!) να περάσει στα ψιλά, απλά και μόνο επειδή δεν κρίνει τίποτα.

«Εμείς το αντιμετωπίσαμε ως φιλικό, εκείνοι ως τελικό» υποστήριξε ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος. Μια ατάκα που, βεβαίως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ιστορική (φιλική, μην ξεχνιόμαστε) ταπείνωση της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν από αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Με έναν καταπληκτικό Ζοάο Φέλιξ (ένα γκολ, μια ασίστ), ο οποίος άρχισε να δικαιολογεί τα 127,5 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την απόκτησή του, η Ατλέτικο ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με… 5-0!

Ντιέγκο Κόστα (1’, 28’, 45’ πέν.), Ζοάο Φέλιξ (8’) και Ανχελ Κορέα (19’) έκαναν άνω κάτω την άμυνα – ανέκδοτο της Ρεάλ, με τον Βραζιλιάνοϊσπανό επιθετικό να σημειώνει και τέταρτο γκολ, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (51’).

Η Ρεάλ, στην οποία ο Ζιντάν είχε αλλάξει οκτώ από τους έντεκα παίκτες στην ανάπαυλα (λογικό…), προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε (;) σε 1-6 (59’ Νάτσο), προτού η Ατλέτικο πετύχει και έβδομο γκολ με τον Βιτόλο (70’). Στα τελευταία λεπτά, η Ρεάλ σημείωσε δύο τέρματα (85’ πέν. Μπενζεμά, 89’ Χάβι Ερνάντεθ) για να περιορίσει την έκταση της ταπείνωσης.

Ο Ντιέγκο Κόστα δεν ολοκλήρωσε ιδανικά την απίστευτη βραδιά του, αφού πιάστηκε στα χέρια με τον Ντάνι Καρβαχάλ, με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο ποδοσφαιριστές (64’).

Η Ρεάλ έχει να δεχθεί 7+ γκολ σε φιλικό παιχνίδι από τις 5 Αυγούστου του 1980 (Μπάγερν – Ρεάλ 9-1). «Καλύτερα εννέα γκολ σε ένα ματς, παρά εννέα ήττες με 1-0» είχε πει εκείνη την ημέρα ο τότε προπονητής της Ρεάλ, Βουγιαντίν Μπόσκοφ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις παρακάτω ενδεκάδες, κάνοντας πολλές αλλαγές στην συνέχεια. Νωρίς αποχώρησαν λόγω τραυματισμού οι Αλβαρο Μοράτα (12') και Λούκα Γιόβιτς, σε Ατλέτικο και Ρεάλ αντίστοιχα.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Οδριοθόλα, Νάτσο, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο, Βινίσιους, Γιόβιτς, Αζάρ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ομπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Ερμόσο, Λόντι, Ζοάο Φέλιξ, Σαούλ, Κόκε, Λεμάρ, Ντιέγκο Κόστα, Μοράτα

 

Ρεαλ ΜαδρίτηςΑτλέτικο Μαδρίτηςποδόσφαιροφιλικό