Αθλητισμός|27.07.2019 23:25

Παναθηναϊκός: Αναζητώντας το «κουμπί» του Γάλλου «επαναστάτη» Γιοάν Μολό:

Κώστας Γουλής

Και μόνο το γεγονός πως βρέθηκε (με προχωρημένες συζητήσεις) στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ πριν από 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα κι εντέλει, έκλεισε στα 30 του στον «μνημονιακό» Παναθηναϊκό, αρκεί για να κάνει την επικείμενη μεταγραφή του Γιοάν Μολό στο «τριφύλλι» ακόμη πιο «ιντριγκαδόρικη».

Για τον Γάλλο winger, δεν τέθηκε ποτέ θέμα ποιότητας, κλάσης ή κράσης. Τα είχε όλα και με το παραπάνω, μαζί με ταχύτητα, δημιουργία και φαντασία. Το γιατί δεν έφτασε στο «ταβάνι» που προέβλεπαν πολλοί, όταν ξεχώριζε σαν τη… μύγα μες το γάλα με τη φανέλα των «μικρών» της Μονακό, είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται (κυρίως) ο «εκρηκτικός» του χαρακτήρας. Και οι επιλογές του…

Μασσαλός γαρ (γεννημένος στις 18 Ιουλίου 1989 στη Μαρτίγκ, ένα προάστιο βορειοδυτικά της Μασσαλίας), είναι ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσε να είναι… εύκολος χαρακτήρας. Το επιβεβαίωσε η διαδρομή του, που είχε πάμπολλους σταθμούς: Από τις Ακαδημίες της Μαρσέιγ, πήγε στο πριγκιπάτο κι από τη Μονακό, αφού ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά, βρέθηκε στην Καέν. Ακολούθησαν οι Γρανάδα, Νανσί, Σεντ Ετιέν, προτού ξεκινήσουν οι μεγάλες «περιπέτειες» και το… όπου γης και πατρίς σε Σαμάρα (2015-17), Ζενίτ (2017), Φούλαμ (2017-18), Αλ Ραγιάν, ξανά Σαμάρα και Σοσό.

Το τελευταίο εξάμηνο στη Σοσό (2 γκολ και 4 ασίστ σε 16 ματς), τον «ζωντάνεψε» ποδοσφαιρικά και του έδωσε τη δυνατότητα να ξαναμπεί στο μεταγραφικό «χάρτη». Οι Νταμπίζας και Δώνης είδαν στο πρόσωπό του, τα περισσότερα από τα στοιχεία που έψαχναν για τον εξτρέμ και κυρίως αυτό το «απρόβλεπτο» και την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, που είχε εν αφθονία στο παιχνίδι του ο Γάλλος winger. Το ζητούμενο ήταν ο χαρακτήρας του και μετά το οικονομικό. Ο Νταμπίζας τον κάλεσε στην Αθήνα στις 7 Ιουλίου και μετά από δύο ώρες κουβέντας, διαπίστωσε πως είχε απέναντί του έναν τύπο που είχε ήδη καταλάβει τα λάθη του, αλλά είχε πολύ υψηλά κίνητρα να (απο)δείξει πως το «έχει» ακόμη.

Ηταν «ψημένος» στην προοπτική του Παναθηναϊκού κι έφυγαν και οι δύο από το ραντεβού με την εντύπωση, πως θα τα (ξανα)έλεγαν σύντομα. Όπως κι έγινε και σε… τιμές που αντέχει το μπάτζετ του «τριφυλλιού» (250.000€ από τις 400.000€ που ζητούσε αρχικά). Το ζητούμενο πλέον είναι να βρει το… κουμπί του Μολό ο Δώνης και να τον κάνει να νιώσει πολύτιμος. Οποιος το έκανε (όπως π.χ. ο Κριστόφ Γκαλτιέ στη Σεντ Ετιέν), δεν το μετάνιωσε…

«Πρώτη» για Ζαχίντ

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του «τριφυλλιού» αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Γκίας Ζαχίντ στο σαββατιάτικο (27/7 - 4 μ.μ.) φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Φένλο στο «De Koel» (Novasports 1HD). Ο Γιώργος Δώνης σκοπεύει να δώσει ένα ημίχρονο στον διεθνή Νορβηγό μέσο, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του για 10-15 λεπτά κι ο Ζοάο Νούνιες.

Τέλος, κόντρα στην Ξάνθη θα κάνει τελικά την πρόβα τζενεράλε του ο Παναθηναϊκός πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Το παιχνίδι με την ακριτική ομάδα θα γίνει το Σάββατο 17 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ και θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ.

SuperLeagueΓιοάν ΜολόΓκίας ΖαχίντΠαναθηναϊκόςΓιώργος Δώνης