Αθλητισμός|27.07.2019 22:57

ΠΑΟΚ: Ισόπαλες οι «ρεζέρβες» με την Αλ Ταβόν (1-1) - Τα γκολ της αναμέτρησης

Αντώνης Τσακαλέας

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αλ Ταβόν, στο έβδομο φιλικό προετοιμασία των νταμπλούχων. Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) εννέα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η «πειραματική» ενδεκάδα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Αμπέλ Φερέιρα, και τέθηκε αντιμέτωπη με την κυπελλούχο Σαουδικής Αραβίας, είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου τη κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να τη μεταφέρει στην αντίπαλη περιοχή.

Η αδυναμία συνεργασίας τόσο των δυο άκρων όσο και του άξονα με τους επιθετικούς είχε ως αποτέλεσμα οι φορές που ανησύχησε ο γκολκίπερ της Αλ Ταβόν να είναι ελάχιστες. Οι Σαουδάραβες άνοιξαν το σκορ στο 33' όταν μετά από κόρνερ και παράλληλη κεφαλιά που έγινε στο δεύτερο δοκάρι, ο Αμίσι με προβολή νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 43', όταν ο Ντόουγκλας τροφοδότησε τον Γαϊτανίδη που βρισκόταν εκτός περιοχής, εκείνος με κεφαλιά βρήκε τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ των Σαουδαράβων και ένας εκ των αμυντικών της Αλ Ταβόν πρόλαβε και έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, με τον Αμπέλ Φερέιρα να έχει μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές στον πάγκο (λόγω του φιλικού με αντίπαλο την Φορτούνα Σιτάρντ που ακολούθησε εντός της ημέρας) και να αναγκάζεται να αντικαταστήσει τον Μίσιτς λόγω τραυματισμού του Κροάτη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διάστρεμμα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 81' με  παρόμοιο τρόπο με αυτόν που δέχθηκε το γκολ στο πρώτο μέρος. Ο Λάμπρου εκτέλεσε από τα αριστερά φάουλ, ο Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς την εστία, και ο Ινγκασον σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (46' Μελίσσας), Μιχαηλίδης, Μιχάι, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Μίσιτς (53' Κάτσε), Στοχ (69' Λάμπρου), Λημνιός, Γαϊτανίδης, Σφιντέρσκι

φιλικόποδόσφαιροΠΑΟΚ