Αθλητισμός|27.07.2019 23:57

ΠΑΟΚ: «Πάρτι» επί της Φορτούνα Σιτάρντ με «αφηνιασμένο» Ακπομ (vids)

Αντώνης Τσακαλέας

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η φιλική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φορτούνα Σιτάρντ, με τον Τσούμπα Ακπομ να κάνει «πάρτι», πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ  εναντίον της ολλανδικής ομάδας, στο τελικό 5-1 των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καταιγιστικός στα πρώτα 20 λεπτά, όταν και έστειλε τις φορές τη Φορτούνα στη σέντρα. Στο 5' ο Πέλκας από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, και ο Ακπομ, στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 1-0.

Στο 9' ο Ελ Καντουρί με μια κάθετη πάσα για τον Πέλκα έβγαλε εκτός παιχνιδιού όλους τους ποδοσφαιριστές της Φορτούνα, με τον αρχηγό να πλασάρει εύστοχα για το 2-0.

Στο 18' ήταν η σειρά του Ζαμπά να «σερβίρει» μισό γκολ στον Ακπομ, με τον Βραζιλιάνο να ντριπλάρει από τα αριστερά και να σεντράρει για τον Αγγλο, που σκόραρε με το στήθος.

Η μεσοεπιθετική γραμμή των νταμπλούχων «κεντούσε», την ώρα που ο Εσίτι πιστοποιούσε στα πρώτα του λεπτά με την φανέλα του ΠΑΟΚ τα αγωνιστικά του στοιχεία. Ο Νιγηριανός είχε αρκετά κλεψίματα μπροστά από τη μεγάλη περιοχή.Στο 42' ο Νταμασκάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασχαλάκη και μείωσε σε 1-3, και στις καθυστερήσεις ο Ακπομ έκανε χατ τρικ μετά από στρώσιμο της μπάλας από τον Κρέσπο (1-4). Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Λάμπρου πήρε τη θέση του Πέλκα, με τον τελευταίο να προφυλάσσεται λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε νωρίτερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Ακπομ στο 52' να σκοράρει μετά από σέντρα τον Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό να «γράφει» δεύτερη ασίστ στο 1-5. Η Φορτούνα οπισθοχώρησε, ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμούς, με τους Ακπομ και Ζαμπά να έχουν από μια χαμένη ευκαιρία για γκολ. Στο 89' ο Λάμπρου είχε προβολή στο δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί (84' Κάτσε), Ζαμπά (87' Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (44'Λάμπρου), Άκπομ.

Φορτούνα ΣιτάρντποδόσφαιροφιλικόΠΑΟΚ