Αθλητισμός|28.07.2019 01:03

ΠΑΟΚ: Αναχωρεί από την Ολλανδία, με στόχο να επιστρέψει με ελπίδες

Αντώνης Τσακαλέας

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα από την Ολλανδία, με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να ολοκληρώνεται χθες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδωσε συνολικά οκτώ αναμετρήσεις στο δρόμο για τις αναμετρήσεις της τρίτης προκριματικής φάσης του Champions League, με τη κλήρωση να τον φέρνει για τρίτη φορά μέσα σε 1,5 μήνα στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έγινε στο διάστημα 1-11 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Αλκμααρ, και ακολούθησαν η νίκη επί της Νόρτζελαντ με 3-0, η ισοπαλία με την Τσβόλε με 2-2 και η νίκη επί της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ στη Ρουμανία με 5-0.

Στο δεύερο στάδιο της προετοιμασία, απο τις 18 Ιουλίου μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ αρχικά επιβλήθηκε με 4-0 της Σιντ Τρούιντεν και με 3-1 επί της Αντερλεχτ, για να πέσει η αυλαία με τις χθεσινές αναμετρήσεις και συγκεκριμένα την ισοπαλία με την Αλ Ταβόν με 1-1 και τη νίκη επί της Φορτούνα Σιτάρντ με 5-1.

Το βροντερό «παρών» τον Εσίτι

Ο Αμπέλ Φερέιρα  έχει πλέον στα χέρια του μια σειρά δεδομένων με βάση τις δοκιμές που έκανε, έχοντας καταλήξει σε ένα βασικό κορμό ποδοσφαιριστών στους οποίους θα στηριχθεί στις «μάχες» με τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ προστέθηκε χθες. ο Αντερσον Εσίτι επιβεβαίωσε τον υψηλό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας, τον οποίο και «έχτισε» στη προετοιμασία με την Γάνδη, και με την αγωνιστική του εικόνα έδειξε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση ακόμα και στο αρχικό σχήμα της πρώτης αναμέτρησης με τον Αγιαξ.

Ο... κεφάτος Ακπομ

Ο Τσούμπα Ακπομ έδωσε την καλύτερή του «παράσταση» με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Φορτούνα Σιτάρντ, έχοντας συνεργαστεί με τέσσερις διαφορετικούς συμπαίκτες του, καθώς τις ασίστ υπέγραψαν κατά σειρά Πέλκας, Ζαμπά, Κρέσπο και Ελ Καντουρί. Το δίδυμο Πέλκα - Ακπομ έχει ξεκινήσει τη σεζόν όπως ακριβώς την τελείωσε, με συνεργασίες που καταλήγουν στα αντίπαλα δίχτυα.

«Αγωνία» με Πέλκα και Ζαμπά

Οι Δημήτρης Πέλκας και Λέο Ζαμπά αντικαταστάθηκαν προληπτικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης μετά απο χτυπήματα που δέχθηκαν. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν καθυσηχαριστές, όμως μόνο τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα διώξουν την όποια αμφιβολία υπάρχει με φόντο τη προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της 6ης Αυγούστου.

φιλικόΠΑΟΚπροετοιμασία