Αθλητισμός|30.07.2019 23:53

Ολυμπιακός: Με όπλο την υποµονή και τον Μεριά στην 11άδα

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Την «υποµονή» χρησιµοποίησε ως λέξη-κλειδί ο Πέδρο Μαρτίνς εν όψει της αποψινής αναµέτρησης µε την Πλζεν (Τρίτη 30/7, 21.30 NS1) µε φόντο την πρόκριση στον Γ’ προκριµατικό του Champions League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού απένειµε τα εύσηµα στον Γιασίν Μεριά, για την πορεία του µε την Τυνησία στο Κόπα Αφρικα είπε µε νόηµα: «Στη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν 6-7 ή 8 παιχνίδια που θα θεωρηθούν τελικοί. Αυτό µπορεί να είναι ένα τέτοιο µατς. Το ίδιο µπορεί να θεωρηθεί και για τη Βικτόρια Πλζεν. ∆εν θα πούµε για τη στρατηγική µας, αλλά έχει µεγάλη σηµασία το ότι θα έχουµε τον κόσµο µας, που µας δίνει δύναµη και ώθηση».

Για το αν σκοπεύει να κάνει αλλαγές συγκριτικά µε το πρώτο µατς υπογράµµισε: «Είχαµε προβλήµατα στην τελική πάσα. Κάποιες φορές ήµασταν έξυπνοι στη διαχείριση της µπάλας και άλλοτε όχι. Αλλοτε η Πλζεν ήταν ανώτερη και αυτό δεν µας άρεσε. ∆εν θα αναφέρουµε τη στρατηγική µας, όµως θα κάνουµε τα πάντα για να είµαστε ανταγωνιστικοί και να τα καταφέρουµε µπροστά τον κόσµο µας». Για το αν θα παίξει ο Μεριά από την αρχή παραδέχθηκε: «Ο Γιασίν είναι εδώ. Είναι έτοιµος και µε αυτοπεποίθηση. Αυτή την εβδοµάδα ξεκουράστηκε λίγο. Επειδή είναι πολύ σηµαντικό αυτό το παιχνίδι, θα είναι µαζί µας και θα παίξει. Θα έχουµε χρόνο να τον ξεκουράσουµε µέσα στη χρονιά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα αποψινά γενέθλια του Βαγγέλη Μαρινάκη που περιµένει ασφαλώς την πρόκριση: «Σίγουρα είναι στόχος να προσφέρουµε αυτό το δώρο στα γενέθλια του προέδρου µας. Θα έχουµε και τον κόσµο µας όµως. Να είστε σίγουροι πως θα είµαστε βελτιωµένοι και θα κάνουµε τα πάντα για να νικήσουµε και να δώσουµε χαρά στον πρόεδρό µας και στον κόσµο µας».

Με µία ή δύο αλλαγές

Στο αγωνιστικό σκέλος, η τεχνική ηγεσία θα προχωρήσει σίγουρα σε µία αλλαγή στο αρχικό σχήµα, ενώ είναι πιθανή και µια δεύτερη, ανάλογα µε τη διάταξη.

Συγκεκριµένα ο Γιασίν Μεριά θα πάρει θέση στο κέντρο της άµυνας δίπλα στον Ρούµπεν Σεµέδο, αντί του ανέτοιµου Αβραάµ Παπαδόπουλου. Από εκεί και πέρα, αν ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέξει το 4-2-3-1, θα εµπιστευθεί τους δέκα που ξεκίνησαν και στην αναµέτρηση της Τσεχίας. Πρόκειται για τους Σα, Οµάρ, Σεµέδο, Τσιµίκα, Μπουχαλάκη, Γκιλιέρµε, Ποντένσε, Βαλµπουενά, Μασούρα, Γκερέρο. Αν προτιµήσει το 4-3-3, σχήµα µε το οποίο «έκλεισε» το πρώτο µατς, θα µείνει στον πάγκο ο Βαλµπουενά και θα µπει στο αρχικό σχήµα ο Μαντί Καµαρά. Χρόνο συµµετοχής αναµένεται να πάρουν προερχόµενοι από τον πάγκο και οι Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραµπί, ίσως και ο Μπρούνο/

Βικτόρια ΠλζενΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions League