Αθλητισμός|30.07.2019 15:06

Μίκαελ Σουμάχερ: Στο κρεβάτι της ανάρρωσης βλέπει F1 στην τηλεόραση

Newsroom

Βρίσκεται στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της ανάρρωσης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 2013 κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ο πρώην άσος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ (Michael Schumacher) βλέπει αγώνες F1 στην τηλεόραση όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της Daily Mail, ο πρώην επικεφαλής της Ferrari και Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά στην Ελβετία. Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου πρωταθλητή παραμένει άγνωστη, ενώ φήμες τον θέλουν να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Jean Todt έδωσε νέες ελπίδες στους θαυμαστές του Σουμάχερ που ενδιαφέρονται για την πορεία της υγείας του. Σε συνέντευξή του στο Radio Monte-Carlo ο στενός φίλος του πρωταθλητή αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόοδος στην αποθεραπεία του και μάλιστα την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκε είδαν μαζί αγώνα της F1 στην TV. Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι πάντα προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις, αλλά είναι αλήθεια. Είδα αγώνα μαζί με τον Σουμάχερ στο σπίτι του στην Ελβετία».

Michael Schumacher και Jean Todt (copyright: AP photo)

Την Πρωτοχρονιά, ο Μίκαελ Σουμάχερ άφησε για πρώτη φορά το σπίτι του στην Ελβετία, όπου βρίσκεται μόνιμα. Ενώ αρχικά είχε διαψευσθεί ότι ο Σουμάχερ με το νοσηλευτικό προσωπικό θα μετακομίσουν μόνιμα στη Μαγιόρκα, ο «Σούμι», όπως είναι το προσωνύμιό του, ταξίδεψε στην Ισπανία και έμεινε στη βίλα των 26 εκατομμυρίων λιρών. Μαζί του 24 ώρες το 24ωρο βρίσκεται μια ομάδα γιατρών που επιβλέπει την ανάρρωσή του.

Michael Schumacher, Jean Todt «Hungarian - Grand Prix» in Budapest, 2001(copyright: AP photo)

«Ο ήρωας της Φόρμουλα 1 ταξίδεψε με την οικογένειά του στον ήλιο - ένα ακόμα βήμα μπροστά προς την ανάρρωση», αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τον Φεβρουάριο γιόρτασε τα 50α του γενέθλια και η σύζυγός του Κορίνα δήλωσε: «Ο Μίκαελ είναι αγωνιστής και δεν θα τα παρατήσει». 

Formula 1Μίκαελ Σουμάχερ