Αθλητισμός|31.07.2019 11:09

Μπάσκετ: Τρία αδέλφια διαιτητές «σφύριξαν» μαζί σε διεθνές φιλικό! (pic)

Newsroom

Ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Εθνική Νέων Γυναικών με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς το παιχνίδι διεύθυναν ως διαιτητές τρία αδέλφια (!) κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Ο λόγος για τους διαιτητές Αγραφιώτη, τον 26χρονο Τζανή, τον 24χρονο Γρηγόρη και τον 20χρονο Βασίλη.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς. Δεν έτυχε ποτέ να παίξουμε ταυτόχρονα στον ίδιο αγώνα. Είναι κάπως περίεργο το συναίσθημα. Εγώ παίζω στο πρωτάθλημα της Α2», λέει ο Τζάνης στον «ethnos.gr» με τον Γρηγόρη να συμπληρώνει: «Εγώ παίζω Β' Εθνική. Κάποια στιγμή περιμέναμε πως θα συνέβαινε κι αυτό. Στη διαιτησία μας ώθησε ουσιαστικά η αγάπη μας για το μπάσκετ». Ο «βενιαμίν» της οικογένειας λέει: «Εγώ είμαι ακόμη ενεργός και ως παίκτης. Πέρσι έπαιξα στην Γ' Εθνική με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ταυτόχρονα παίζω στην ίδια κατηγορία και ως διαιτητής». Όνειρο και των τριών είναι να σταδιοδρομήσουν στη διαιτησία και να καταφέρουν να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Η οικογένεια Αγραφιώτη πάντως είναι μια από τις πιο …μπασκετικές της Θεσσαλονίκης. Ο πατέρ …φαμίλιας Βασίλης Αγραφιώτης αγωνίσθηκε για μια 10ετία στον ΒΑΟ, ενώ έκανε επίσης καριέρα σε Ηρακλή και Φίλιππο. Υπήρξε διεθνής με τις Εθνικές Παίδων και Εφήβων. Μάλιστα με την Εθνική Εφήβων το 1975 έχοντας συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Γιαννάκη, Καλπάκη, Τσουμή, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα :«Ήρθαμε μαζί με την γυναίκα μου (σ.σ. την κυρία Πόπη) να τους βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Δεν έτυχε στο παρελθόν να παίξουν ξανά μαζί. Έπρεπε προηγουμένως να αξιολογηθούν και οι τρεις σε Εθνικές κατηγορίες», λέει ο Βασίλης Αγραφιώτης:

Και συμπληρώνει: «Ως γονείς χαιρόμαστε που τα παιδιά μας έμειναν στον αθλητισμό και αυτή την στιγμή κάνουν κάτι που αγαπούν. Γνωρίζουν τις δυσκολίες, γνωρίζουν πως απαιτούνται θυσίες. Εμείς τους υποστηρίζουμε και θέλουμε να είναι υγιείς».

διαιτησίαμπάσκετ