Αθλητισμός|31.07.2019 00:17

Champions League: Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν 4-0

Newsroom

Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν 4-0: Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός για ένα ημίχρονο, πέτυχε τέσσερα γκολ, σάρωσε στο πέρασμά του την Βικτόρια Πλζεν με 4-0 και εξασφάλισε... δια περιπάτου την πρόκριση στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει (στις 7 και 13 Αυγούστου) την τουρκική Μπασακσεχίρ.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» με αυτή την πρόκριση, ακόμη κι αν στη συνέχεια αποκλειστούν από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, εξασφάλισαν το μίνιμουμ της παρουσίας τους στους ομίλους του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ασταμάτητη στο β' ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε καρέ από γκολ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιλιέρμε και άξιους συμπαραστάτες τους εξαιρετικούς Γκερέρο, Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός έδειξε εξαρχής αποφασισμένος να πιέσει την Πλζεν. Και με τον ενθουσιασμό που του «πρόσφερε» το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και η παρουσία των φιλάθλων του, μπήκε στο παιχνίδι δυναμικά έχοντας δοκάρι μόλις στο 2'. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, κόντραρε στον Γκιλιέρμε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι!

Η Πλζεν προσπάθησε να απαντήσει στο 24' με τον Χροσόβσκι αλλά ο Γκιλιέρμε απομάκρυνε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει δίχως όμως να μπορεί να βρει τους κατάλληλους διαδρόμους για να φτάσει κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Και το ημίχρονο τελείωσε 0-0 με τις τελικές προσπάθειες να είναι 11-2 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε ακόμη πιο δυνατά και κυρίως με πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια. Και στο 51' ήρθε το γκολ που έψαχναν οι «ερυθρόλευκοι» για να απελευθερωθούν και να αποσυμπιεστούν. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκιλιέρμε με θαυμάσια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πλζεν «γράφοντας» το 1-0.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού, που πλέον βρήκε και περισσότερους χώρους καθώς οι Τσέχοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν κυνηγώντας την ισοφάριση. Ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 και άμεσα (σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών) ήρθαν δύο γκολ που ουσιαστικά σφράγισαν την πρόκριση για τους πειραιώτες.

Αρχικά στο 69' ο Γκερέρο με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πλασέ αλλά και λάθος εκτίμηση του Χρούτσκα, πέτυχε το 2-0, και εν συνεχεία στο 73' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα επιτεύχθηκε και το 3-0 με αυτογκόλ του Ρέζνικ.

Η επικράτηση του καταιγιστικού Ολυμπιακού πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 82' όταν ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μεριά έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Χρούτσκα απέκρουσε, αλλά ο Σεμέδο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66' Καμαρά), Γκερέρο (79' Ελ Αραμπί).

Πλζεν: Χρούτσκα, Ρέζνικ, Περνίκα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79' Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (55' Κόβαρικ), Κόπιτς, Μίχαλικ (74' Χόρι), Κρμέντσικ.

Μαρτίνς: Θα παλέψουμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League

«To κλειδί της νίκης είναι πως μπήκαμε πολύ δυνατά. Κι οι φίλαθλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Δεν σταμάτησαν να μας στηρίζουν. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καταιγιστικοί στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και στο δεύτερο αποτελεσματικοί. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα» τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στην κάμερα της NOVA και συνέχισε: «Αυτές οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση. Είναι μία μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο. Να μπούμε στους ομίλους του Champions League και γι' αυτό θα παλέψουμε.

Το παιχνίδι ήταν σημαντικό, επειδή αντιμετωπίζαμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Έπρεπε να παίξουμε έξυπνα για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου την Μπασακσεχίρ. Από εδώ και πέρα θα ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλό μας».

Champions LeagueΒικτόρια ΠλζενΟλυμπιακόςποδόσφαιρο