Αθλητισμός|30.07.2019 23:41

Εφτασε στην Αθήνα ο νέος προπονητής της Εθνικής Τζον Φαν 'τ Σιπ (pics)

Newsroom

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ολλανδός προπονητής Τζον Φαν'τ Σιπ, τον οποίο έχει επιλέξει η ΕΠΟ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, μετά τη διακοπή συνεργασίας με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ο 56χρονος τεχνικός έφτασε το βράδυ της Τρίτης (30/7) στο «Ελ. Βενιζέλος» και θα έχει τις τελευταίες συζητήσεις με την ηγεσία της Ομοσπονδίας, ώστε στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Η πρόσληψή του αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης (31/7). Στο πλευρό του Φαν'τ Σιπ θα βρεθεί ως βοηθός του ο Ααρον Βίντερ, ο οποίος ήταν την περσινή σεζόν στο τεχνικό σταφ του Αγιαξ, ενώ στο επιτελείο του θα προστεθεί και Ελληνας συνεργάτης, ο Μιχάλης Βαλκάνης, που δούλεψε μαζί του στην Τσβόλε και την Μέλμπουρν Σίτι

Ο Φαν 'τ Σιπ είναι πιο γνωστός για την ποδοσφαιρική του καριέρα (41 φορές διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας, κατέκτησε το Euro το 1988), καθώς έπαιξε στον Αγιαξ από το 1981 ως το 1992 και συμμετείχε στην ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Μετά τον Αγιαξ, αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην Τζένοα. Οταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ανέλαβε το 1997 την U17 του Αγιαξ και έκανε με τη σειρά τα βήματα στην U19 και στην πρώτη ομάδα του Αγιαξ, όπου βρέθηκε την αγωνιστική περίοδο 2000-2001 ως βοηθός του Κο Αντριάνσε.

Πέρασε από την Τβέντε, από τη δεύτερη ομάδα του Αγιαξ και την εθνική Ολλανδίας ως συνεργάτης του Μάρκο Φαν Μπάστεν, από τη Μελβούρνη, την Τσίβας Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό και την Τσβόλε. Από τον Δεκέμβριο του 2018 έμεινε χωρίς ομάδα. 

Τζον Φαν 'τ Σχιπεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαπροπονητής