Αθλητισμός|01.08.2019 01:09

ΑΕΚ: Χρήσιμο 0-0 με την επικίνδυνη Μπασακσεχίρ - Λαβώθηκε πάλι ο Τσιγκρίνσκι

Newsroom

Στο πιο δύσκολο τεστ πριν από την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, η ΑΕΚ έδειξε θετικά αλλά κι αρνητικά στοιχεία κόντρα στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League, Μπασάκσεχιρ (0-0).

Η «Ένωση» ήταν καλή στο παραγωγικό κομμάτι και έκανε φάσεις κυρίως με τον Κλωναρίδη, ωστόσο παρουσίασε και κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στην αμυντική λειτουργία, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Τούρκους να απειλήσουν. Η ΑΕΚ πάντως για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Παρουσία περίπου 15.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις, είχαν διάθεση αλλά τελικά έμειναν στο 0-0.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (27' Σβάρνας), Λόπες (65' Χουλτ), Σιμόες, Σιμάο (79' Γαλανόπουλος), Βέρντε (65' Λιβάγια), Ζεράλδες, Μάνταλος (65' Ολιβέιρα), Κλωναρίδης (65' Αλμπάνης)

Μπασακσεχίρ (Ο. Μπουρούκ, 4-2-3-1): Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Πονκ, Σεντζού (80' Ντεμίρ), Τεκντεμίρ, Βίστσα (80' Τουράν), Μπέχιτς, Καχβετσί (72' Βιεϊρά), Κριβελί, Γκούλμπραντσεν (71' Φρέι), Ρομπίνιο (46' Ντα Κόστα).

Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι έχασε και πάλι λόγω τραυματισμού τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 27'. Ο Ουκρανός στόπερ αποκόμισε τον εν λόγω τραυματισμό έπειτα από μια κόντρα με αντίπαλο και λίγο μετά το ματς προέκυψε η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για αιμάτωμα στη γάμπα.

Η κατάσταση του παίκτη θα εκτιμηθεί την Πέμπτη (01/08) και αν μην τι άλλο υπάρχει αγωνία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» με δεδομένο πως το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ απέχει πλέον οκτώ μέρες.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας Τζον Φαν 'τ Σιπ με τους συνεργάτες του και τους δύο νέους τεχνικούς διευθυντές της Γαλανόλευκης, Τάκη Φύσσα και Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ντμίτρο ΤσιγκρίνσκιΑΕΚποδόσφαιροφιλικόΜπασακσεχίρ