Αθλητισμός|01.08.2019 22:46

ΑΕ Λεμεσού - Αρης 0-1: Πρόκριση στη Λάρνακα με Ντιγκινί

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Νικολά Ντιγκινί σκόραρε από το σημείο του πέναλτι μόλις στο 14' στο «ΑΕΚ Λάρνακα» και με το 0-1 χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον Αρη στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Γάλλος, που έπαιξε ως επιτελικός μέσος αντί του Τόνσο, πέτυχε όπως και πέρυσι στη Λαμία, το πρώτο επίσημο γκολ της σεζόν. Το πέναλτι κέρδισε ο Ιντέγε Μπράουν, που έκανε κοντρόλ μετά από μακρινή μπαλιά του Μπάσα και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Βοζίνια.

Ο Αρης μπροστά στο θερμό κοινό του, που ταξίδεψε στην Κύπρο, προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ, τον καύσωνα και την έντονη υγρασία, ωστόσο η ΑΕ Λεμεσού, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 0-0 με τον Χουράδο και είχε δοκάρι στο 37' σε κεφαλιά του Τεσέιρα. Ο Ιντέγε Μπράουν δεν μπόρεσε να νικήσει δύο φορές τον Βοζίνια, στο 24' και στο 52', ο Ματίγια έχασε μεγάλη ευκαιρία με απευθείας φάουλ στο 77', ενώ στο 81' ο Κουέστα κράτησε το μηδέν στην κεφαλιά του Κάρλος. Στο 83' η ΑΕ Λεμεσού έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Γκοντάλ και ο Αρης κράτησε εύκολα τη νίκη. Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγική Μόλντε (πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας την ερχόμενη Πέμπτη), που προκρίθηκε εύκολα κερδίζοντας στη Σερβία 1-3 την Τσουκαρίτσικι.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (N. Kέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα (65' Αντόνια), Γκαζντανιάγκα, Γκοντάλ, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γουίλερ (52' Αβραάμ), Γκαζαριάν, Χουράδο (52' Κάρλος)

AΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Μπάσα, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (68' Σάσα), Λάρσον (61' Τόνσο), Ιντέγε (86' Μαρτίνες)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

ΑρηςποδόσφαιροΑΕ ΛεμεσούEuropa League