Αθλητισμός|09.08.2019 09:44

Παραμένει 16η η Ελλάδα, υπό απειλή το ένα εισιτήριο του Champions League

Newsroom

Η Ελλάδα κέρδισε 400 πόντους χάρη στις νίκες του Ατρομήτου και του Άρη στο Europa League αλλά η διαφορά με την Κύπρο είναι ακόμη μεγάλη. 

Ιδίως η επικράτηση του Άρη με αντίπαλο την ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο ήταν εξαιρετικά σημαντική καθώς η Ελλάδα διατήρησε και τις πέντε ομάδες της στα Κύπελλα Ευρώπης σε αντίθεση με τους Κύπριους που έμειναν με τέσσερις.

Και πάλι όμως η Κύπρος αύξησε ελαφρά τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών λόγω των νικών του Απόλλωνα Λεμεσού και της ΑΕΚ Λάρνακας, που επίσης προκρίθηκαν. 

Η Ελλάδα παραμένει στη 16η θέση με 22.400 βαθμούς, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 15η με 24.000 βαθμούς. Το θετικό για τη χώρα μας είναι ότι η 17η Κροατία και η 18η Σερβία δεν δείχνουν να απειλούν.

Η 15η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, αντί τεσσάρων της 16ης θέσης. Αν λοιπόν η Ελλάδα μείνει 16η, από τη σεζόν 2021-22 θα χάσει το ένα εισιτήριο (του δεύτερου της βαθμολογίας) για τα προκριματικά του Champions League και θα έχει τρεις ομάδες στο νεοσύστατο Europa League 2 και καμία στο Europa League 1.

Η βαθμολογία της UEFA

Champions LeagueEuropa LeagueUEFAΒαθμολογία UEFAποδόσφαιροΑρηςΑτρόμητοςUEFA Ranking