Αθλητισμός|04.08.2019 00:12

Γκέλαρε ο Αγιαξ πριν από τον ΠΑΟΚ, έχασε και τον Σένε (vids)

Newsroom

Σκούρα τα βρήκε ο πρωταθλητής Αγιαξ απέναντι στη Φίτεσε στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση της Τούμπας, δυσκολεύτηκε πολύ και εν τέλει διασώθηκε αποσπώντας ισοπαλία (2-2) από την εξαιρετική Φίτεσε.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 13' από ένα σουτ του Μπέρο και μια κόντρα της μπάλας που μπέρδεψε τον Ονάνα (1-0).

Γρήγορα όμως ο Αίαντας με εκτελεστή τον κορυφαίο παίκτη του Ντόνι Φαν Μπέεκ ισοφάρισε με θαυμάσιο τελείωμα. 

Στο β' ημίχρονο, η μαχητική Φίτεσε «χτύπησε» ξανά στη δεύτερη ευκαιρία της, με τον Μπαζούρ να «γράφει» το 2-1.

Και πάλι όμως ο Αγιαξ βρήκε λύση από το πόδι του Φαν Ντε Μπέεκ, ο οποίος έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ για τον Τάντιτς, που ισοφάρισε (2-2) στο 75'. 

Παρά το γεγονός ότι ο Αγιαξ έπαιξε με παίκτη περισσότερο στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Μπαζούρ στο 86', δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μπλιν, Φαν Ντε Μπεκ, Μάριν (69' Μαζραουί), Τάντιτς, Ζιγέχ (69' Πρόμες), Ντόλμπεργκ (82' Νέρες).

Παρελθόν ο Σένε

Στο μεταξύ, το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Αγιαξ δεν υπολογίζει πλέον τον Λάσε Σένε, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από μια επταετία στον Αίαντα. Ο 33χρονος δανός χαφ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τζένοα, με την οποία συμφώνησε για συμβόλαιο 2+1 ετών.

Ο Σένε με τα εξαιρετικά στημένα χτυπήματα και το εγκεφαλικό παιχνίδι του, αφήνει τον Άγιαξ μετά από 286 παιχνίδια, 64 γκολ και 52 ασίστ!

ΑγιαξEredivisieποδόσφαιροΦίτεσεΠΑΟΚ