Αθλητισμός|04.08.2019 01:06

Η πρώτη κούπα της Ντόρτμουντ επί της Μπάγερν και το ρεκόρ της Παρί (vids)

Newsroom

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάντσο πήρε το γερμανικό Σούπερ Καπ απέναντι στην νταμπλούχο Μπάγερν Μονάχου (2-0), την κοίταξε στα μάτια και της έστειλε το μήνυμα ότι φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για αυτήν.

Έχοντας και το αβαντάζ της έδρας, οι Βεστφαλοί ήταν εκπληκτικοί στο επιθετικό τρανζίσιον, κι αν ο Μάνουελ Νόιερ δεν βρισκόταν σε καταπληκτικό βράδυ, τότε το σκορ θα είχε ανοίξει από νωρίς σε κάποια από τις κλασικές ευκαιρίες των Ρόις (2’), Αλκάθερ (15’) και Γκερεϊρό (20’).

Οι Βαυροί ισορρόπησαν στη συνέχεια, είχαν δύο καλές στιγμές με τον Κονάν (25’, 45’), όμως η διαφορά έντασης ήταν ορατή. Η Ντόρτμουντ βρήκε το 1-0, όταν στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σάντσο σμπαράλιασε όλη την άμυνα της Μπάγερν και έδωσε την μπάλα στον Αλκάθερ, ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Νόιερ κι έκανε το 1-0 (48’).

Και στο 69ο λεπτό, ο Γκερέιρο βρήκε πάνω στην κίνηση τον Σάντσο κι εκείνος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Νόιερ για το 2-0, που έμεινε ως το τέλος για να δώσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην ομάδα του Λουσιέν Φαβρ.

 

Το 40ό της Παρί

Αντιθέτως, στο γαλλικό Σούπερ Καπ που παίχθηκε επί κινεζικού εδάφους το φαβορί επικράτησε. Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 2-1 την Ρεν και έγινε ο γαλλικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους.

Μπορεί να ιδρύθηκε το 1970 και να μην έχει κλείσει ούτε 50 χρόνια ζωής, ωστόσο οι Παριζιάνοι περηφανεύονται πλέον ότι είναι ο γαλλικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους.

Η Ρεν μπορεί να αιφνιδίασε την Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ του Ινού στο 13ο λεπτό, όμως στην επανάληψη η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδειξε την ανωτερότητα της και έφτασε στην ανατροπή.

Ο Κιλιάν Μπαπέ έβαλε στο 57' την Παρί και πάλι στο παιχνίδι για την κατάκτηση του τίτλου, που σφραγίστηκε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Άνχελ Ντι Μαρία στο 73ο λεπτό (2-1).

Αυτός ήταν ο 40ός τίτλος για την Παρί Σεν Ζερμέν που έχει στην τροπαιοθήκη της 8 Πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, 8 Λγικ Καπ, 9 Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Κύπελλο Ιντερτότο και ένα τίτλο πρωταθλητή της Ligue 2, τον οποίο οι Γάλλοι προσμετρούν ως ισότιμο τίτλο!

Πηγή: sdna.gr

Παρί Σεν ΖερμένBundesligaLigue 1Ρεν - Rennais FCΜπάγερν ΜονάχουΜπορούσια Ντόρτμουντ