Αθλητισμός|28.06.2020 15:47

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (4-5 πεν): Απόλυτο αφεντικό στο Νησί η Σίτι με 4 τίτλους το 2019

Newsroom

Μετά το πρωτάθλημα Αγγλίας, το Κύπελλο (FA Cup) και το Λιγκ Καπ (Football League Cup/EFL Cup) η Μάνστεστερ Σίτι σήκωσε και το Community Shield καθώς επικράτησε της Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι. 

Ο τελικός του Γουέμπλεϊ ξεκίνησε ιδανικά για την Λίβερπουλ και καταστροφικά για την Μάντσεστερ Σίτι καθώς οι Reds άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς στο 12ο λεπτό με τον Ραχίμ Στέρλινγκ την ώρα που ο Πεπ Γουαρδιόλα έβλεπε τον Λιρόι Σανέ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού. 

Η ισοφάριση για την ομάδα του Μάντσεστερ ήρθε στο 77ο λεπτό με τον Ματίπ να διαμμορφώνει το τελικό 1-1 με καρφωτή κεφαλιά. Βέβαια μέχρι να φτάσουμε στη διαδικασία τνω πέναλτι η Λίβερπουλ έχασε αρκετές ευκαιρίες για να καθαρίσει το τρόπαιο αλλά δεν τα κατάφερε, αφού ο Μπράβο ήταν σε εξαιρετική ημέρα. 

Στα πέναλτι, ο Άλισον δεν είχε απάντηση σε καμία από τις εκτελέσεις των Γκιντογάν, Σίλβα, Φόντεν, Ζιντσένκο, Γκάμπριελ Ζεσούς, ο Μπράβο απέκρουσε το πέναλτι του Βαϊντάλντουμ και κάπως έτσι η γαλάζια κορδέλα μπήκε στο πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (67' Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67' Κεϊτά), Χέντερσον (79' Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79' Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79' Σακίρι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Σίλβα (61' Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε (89' Φοντέν), Σανέ (13' Γκαμπριέλ Ζεσούς), Μπερνάρντο, Στέρλινγκ.

ΛίβερπουλFA Community ShieldΜάντσεστερ Σίτιποδόσφαιρο