Αθλητισμός|05.08.2019 10:23

Κλήρωση Champions και Europa League: Μαθαίνουν αντιπάλους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης

Newsroom

Κλήρωση Champions - Europa League: O ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Αρης, οι πέντε εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στα Κύπελλα Ευρώπης θα είναι σήμερα (Δευτέρα, 5/8) στην κλήρωση των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, μάλιστα, να είναι τόσο σε αυτή του Champions League, εφόσον προκριθεί επί του Άγιαξ, όσο και σε αυτή του Europa League, αν δεν καταφέρει να το εμπόδιο των Ολλανδών.

Η UEFA έχει ήδη ανακοινώσει τα υπογκρούπ σε ό,τι αφορά το Europa, ως εκ τούτου οι πιθανοί αντίπαλοι για κάθε ομάδα έχουν περιοριστεί και είναι συγκεκριμένοι. Η κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League, που διεξάγεται στη Νυόν της Ελβετίας θα αρχίσει στις 13.00 και για το Europa League στις 14.30. Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων έχουν ως εξής:

Champions League

ΠΑΟΚ 

Στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Αν προκριθεί τότε ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ένα... κλικ πιο αδύναμος από την ολλανδική ομάδα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι: 

Γιουνγκ Μπόις

ΑΠΟΕΛ/Καραμπάκ

Σλάβια Πράγας

Μάριμπορ/Ρόζενμποργκ

Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν με την Μπασάκσεχιρ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Αν προκριθούν επί των Τούρκων τότε θα είναι στα πλέι οφ και δύο παιχνίδια μακριά από τους ομίλους. Κι εδώ τα... κουκιά είναι μετρημένα καθώς ο νικητής του Ολυμπιακός - Μπασάκσεχιρ θα αντιμετωπίσει τον νικητή ενός εκ των δύο ζευγαριών: 

Πόρτο/Κράσνονταρ

Ντιναμό Κιέβου/Μπριζ

-Σημειώνεται, πως σε περίπτωση αποκλεισμού τους από τους Τούρκους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δίνουν αγώνες στα πλέι οφ του Europa, αλλά θα πάνε απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Οι αγώνες των πλέι οφ του Champions League θα γίνουν στις 20-21 και 27-28 Αυγούστου.

Europa League

ΠΑΟΚ

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην πρόκριση επί του Αγιαξ. Αν όμως τελικά αποκλειστούν από τους πρωταθλητές Ολλανδίας, θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είναι: 

Λουντογκόρετς/TNS

Σεράγεβο/ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

Αστάνα/Βαλέτα

Σλόβαν Μπρατισλάβας/Ντάνταλκ

Σουτιέσκα/Λίνφιλντ

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στον γ' προκριματικό γύρο της Κραϊόβα, την οποία, εφόσον αποκλείσει, στη συνέχεια θα βρει μπροστά της έναν πιο δυνατό αντίπαλο στα πλέι οφ. Η Ενωση θα είναι εξάλλου στους ανίσχυρους και θα κληρωθεί με κάποια εκ των: 

Σπάρτα Πράγας/Τραμπζονσπόρ

Φέγενορντ/Ντιναμό Τιφλίδας

Λουκέρνη/Εσπανιόλ

ΑΕΚ Λάρνακας/Γάνδη

Άρης

Στους αδύναμους της κλήρωσης είναι και ο Άρης, που θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει τη Μόλντε για να συνεχίσει τον δρόμο του προς τους ομίλους. Οι πιθανοί αντίπαλοι για τους Θεσσαλονικείς:

Αντβερπ/Βικτόρια Πλζεν

Μπρόντμπι/Μπράγκα

Βαντούζ/Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

Μάλμε/Ζρίνσκι

Παρτιζάν/Μαλάτιασπορ

Ατρόμητος

Λόγω της Λέγκια Βαρσοβίας, την οποία αντιμετωπίζει στον γ' προκριματικό, ο Ατρόμητος θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης. Το εμπόδιο των Πολωνών είναι σαφώς υψηλό για τους Περιστεριώτες και η συνέχεια αναμένεται εξίσου δύσκολη. Οι πιθανοί αντίπαλοι για τον Ατρόμητο: 

Τορίνο/Σαχτιόρ Σολιγκορσκ

Βέντσπιλς/Βιτόρια

Αούστρια Βιέννης/Απόλλων Λεμεσού

Μίντιλαντ/Ρέιντζερς

Ως προς τη διαδικασία της κλήρωσης, η ομάδα που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα θα είναι αυτή που θα δίνει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της.  Οι αγώνες των πλέι οφ του Europa είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Αυγούστου και οι ρεβάνς για τις 29 του ίδιου μήνα. 

Πηγή: sdna.gr

Champions LeagueκλήρωσηποδόσφαιροΟλυμπιακόςΑτρόμητοςΑΕΚΠΑΟΚEuropa LeagueΑρης