Αθλητισμός|05.08.2019 22:36

Δημήτρης Πέλκας: «Με σεβασμό και πάθος κόντρα στον Αγιαξ»

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Δημήτρης Πέλκας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Αγιαξ. Ο εκ των αρχηγών των νταμπλούχων Ελλάδος στάθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα με τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το πως είναι να αντιμετωπίζει μια ομάδα όπως ο Αγιαξ: Ο Αγιαξ έκανε μια καλή πορεία πέρυσι και είναι μια ομάδα που έχει φιλοσοφία. Εμείς από την πλευρά μας δουλέψαμε με τον προπονητή και κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά έτσι μάθαμε και έτσι θα κάνουμε. Έχουμε τον στόχο μας αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι για να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας».

Για τον βαθμό ετοιμότητάς του: «Είμαι 100% έτοιμος να αγωνιστώ».

Για το αν έχουν μελετήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου: «Τους έχουμε διαβάσει ξέρουμε που πρέπει να χτυπήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε παραπάνω από το 100% πιστεύουμε στο πλάνο του προπονητή μας και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι».

Για το αν εκείνος και οι συμπαίκτες του σκέφτονται τις προηγούμενες συναντήσεις του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ: «Έχουμε στο μυαλό μας το αύριο και το τι πρέπει να κάνουμε για είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι απόλυτα για το αυριανό παιχνίδι».

T

Για το αν οι ίδιοι ασχολούνται με τους παίκτες που έφυγαν από τον Αγιαξ: «Εχουν φύγει ποδοσφαιριστές αλλά έχουν πολύ δυνατές ακαδημίες και όποιος και να παίζει θα είναι το ίδιο. Εμείς θα δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό αλλά θα μπούμε στο παιχνίδι συγκεντρωμένοι και με πάθος καθώς το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

T

Για το αν το όνομα του αντιπάλου δίνει έξτρα κίνητρο:

«Σίγουρα όταν υπάρχει ένας στόχος που δεν το έχει καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα δίνει παραπάνω κίνητρο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δίνεις το 100% και να είσαι συγκεντρωμένος γιατί μόνο έτσι μπορείς να το καταφέρεις».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος μετά την περσινή του εμπειρία με την Μπενφίκα:

«Έχουμε ένα χρόνο εμπειρίας μετά από όσα έγιναν πέρυσι με την Μπενφίκα, πήραμε το μάθημα μας. Έχουμε τον ίδιο κορμό και πιστεύουμε απόλυτα στο πλάνο του προπονητή μας θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο».

T

Για την κλήρωση των πλέι οφ του Champions League:

«Συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς και από εκεί και πέρα θα το δούμε».

Δημήτρης ΠέλκαςΑγιαξΠΑΟΚποδόσφαιροChampions League