Αθλητισμός|05.08.2019 22:32

O Aγιαξ προπονήθηκε στην Τούμπα κι ο Τεν Χαγκ «φοβάται» Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Ακπομ (vids)

Newsroom

Ο Ερικ Τεν Χαγκ και ο (νέος) αρχηγός Ντούσαν Τάντιτς εκπροσώπησαν τον Αγιαξ στην συνέντευξη Τύπου που έγινε στο στάδιο της Τούμπας, με τον Ολλανδό τεχνικό να κάνει ειδική αναφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, και τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να στέκεται στο γεμάτο γήπεδο.

Ερικ Τεν Χαγκ: «Δεν ειμαστε στο επίπεδο που θέλουμε»

Ο προπονητής του Αγιαξ Ερικ Τεν Χαγκ στάθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα θα πρέπει να κάνει ο Αγιαξ στο παιχνίδι του, αλλά και στην μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε:

Για τον Φαν Ντε Μπεεκ και το μέλλον του στον Αγιαξ: «Είναι στην αποστολή και θα παίξει κανονικά. Δεν το ξέρουμε 100% αν θα φύγει. Αυτή τη στιγμή είναι στον Άγιαξ και θα παίξει και στα δύο παιχνίδια. Δεν μου έχουν πει τίποτα στον Άγιαξ, θα παίξει κανονικά δεν υπάρχει θέμα»

Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ και τόσο πόσο υπολογίσιμος αντίπαλος είναι: «Είναι ένα δυνατό σύνολο αλλά σίγουρα η μπροστινή γραμμή με τον Πέλκα και τον Μπίσεσβαρ, ξέρουμε ότι είναι πολύ δυνατή, με πολύ καλούς παίκτες. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε εμείς τον εαυτό μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί από ότι ήμασταν το Σάββατο στον αγώνα πρωταθλήματος με την Φίτεσε».

Για το αν είναι πλεονέκτημα του Άγιαξ το έστω ένα επίσημο παιχνίδι που έχει ήδη δώσει: «Δεν ξέρουμε αν είναι πλεονέκτημα ακόμη ψάχνουμε να φτιάξουμε την ομάδα, δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Θα δουλέψουμε μέσα από τις προπονήσεις και θα φανεί αύριο πόσο πλεονέκτημα έχουμε».

Για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων και την τακτική προσέγγιση του αγώνα: «Η κάθε ομάδα έχει τις δυνατότητές της. Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο να σκεφτούμε και να φοβηθούμε, εμείς θα πρέπει να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όπως το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε να απλωθούμε στο γήπεδο, γιατί πιστεύουμε ότι θα παίξουμε με έναν αντίπαλο που θα παίξει κλειστά και θα πρέπει να πρεσάρουμε».

Για το αν μαθαίνει Ισπανικά λόγω των πολλών Ισπανόφωνων στην ομάδα: «Μιλάμε αγγλικά στην ομάδα. Υπάρχουν και αρκετοί που μιλούν Ισπανικά και μπορούν να μας βοηθήσουν να υπάρχει συνεννόηση».


Ντούσαν Τάντιτς: «Να μην επηρεαστούμε από την Τούμπα»

Ο (νέος) αρχηγός του Αγιαξ, Ντούσαν Τάντινς στάθηκε τόσο στην ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει στη Τούμπα όσο και στις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Είναι δύσκολο, το ξέρουμε, είναι μία πολύ δυνατή έδρα, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τους νέους παίκτες. Εμείς, κοιτάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, και να μην επηρεαστούμε».

Για τη νέα θέση στην οποία αγωνίζεται φέτος: «Ο προπονητής επιλέγει την θέση που θα παίξει ο καθένας. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο όπου και αν με βάλει ο προπονητής, όπως και όλοι οι παίκτες».

Για τις αποχωρήσεις συμπαικτών του: «Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν καλοί και έμπειροι παίκτες, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι νέοι θα πρέπει να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις και να αναλάβουν τους ρόλους τους».

Για το τι ξέρει για τον ΠΑΟΚ και το αν επικοινώνησε με τον Πρίγιοβιτς: «Ξέρω πολύ καλά τον Πρίγιοβιτς, αλλά και άλλους παίκτες, όπως τον Ίβιτς και τον Βούκιτς, αλλά με τον Πρίγιοβιτς μιλήσαμε, και μου είπε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, και έχει πολύ δυνατή έδρα, και θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού που θα έχει φέτος: «Eίναι σίγουρα πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι το παν. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να φορέσουν το περιβραχιόνιο. Εμείς, προσπαθούμε να βάλουμε τα δυνατά μας στον αγωνιστικό χώρο».

Η προπόνηση του Αγιαξ ξεκίνησε στις 7:30 παρουσία περίπου 100 φίλων του, με τον Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η μετακίνησή του στην Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚΑγιαξChampions League