Αθλητισμός|06.08.2019 10:41

ΠΑΟΚ - Αγιαξ: Η μεγάλη πρόκληση των αήττητων πρωταθλητών (pic+vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Η έκτη προσπάθεια του ΠΑΟΚ για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των ομίλων του Champions League αρχίζει απόψε (Τρίτη 6/8 - 20.00, Open TV), και στο δρόμο του, για τρίτη φορά, βρίσκεται ο Αγιαξ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιστρέφει σε προκριματική φάση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, στην οποία δίνει το «παρών» για πρώτη φορά ως πρωταθλητής Ελλάδας, κάτι όμως που δεν εμπόδισε την κληρωτίδα να του στείλει τον πρωταθλητή Ολλανδίας Αγιαξ, τον οποίο αντιμετώπισε στη Γ' προκριματική φάση τόσο το 2010 όσο και το 2016, όταν τότε η ολλανδική ομάδα δεν είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ (3 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα) υποδέχεται τον Αγιαξ (34 πρωταθλήματα, 19 κύπελλα, 4 Champions League, 2 Σούπερ Καπ, 2 Ιντερκοντινένταλ,1 Κύπελλο UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων), με τους Ολλανδούς να μετρούν ισάριθμες προκρίσεις στις συναντήσεις των δυο ομάδων, δυο προκρίσεις τις οποίες όμως μόνο εύκολα δεν πήραν.

Από τη πρώτη στιγμή της κλήρωσης, οι μνήμες από τις συναντήσεις των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια «ξύπνησαν» με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να παρουσιάζουν σε βίντεο την πίστη τους πως αυτή τη φορά η ομάδα που θα χαμογελάσει στο τέλος, θα είναι διαφορετική...

T

Οι «ασπρόμαυροι» γνωρίζουν πως σε αυτό το ζευγάρι, απέναντι στην ομάδα που άφησε το στίγμα της στο περσινό Champions League με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, είναι το αουτσάιντερ, αλλά όπως τονίζει από τη πρώτη στιγμή της κλήρωσης ο Αμπέλ Φερέιρα «είμαστε ρεαλιστές, όμως είμαστε και φιλόδοξοι».

Ο ομόλογος του, Ερικ Τεν Χαγκ, μετά την ισοπαλία με αντίπαλο την Φίτεσε με 2-2 στη πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος, έχει επιστρατεύσει όλα τα «αστέρια» της ομάδας. Οσα απέμειναν (και είναι πολλά) μετά τις πωλήσεις των Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, την ίδια στιγμή που έχει στηθεί ένα ολόκληρο σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ, που κατά 99% θα φοράει τη φανέλα της Ρεάλ στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις αναμετρήσεις του Αγιαξ με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός τεχνικός μνημόνευσε στη συνέντευξη Τύπου τους Ακπομ, Μπίσεσβαρ και Πέλκα, που θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα των «ασπρόμαυρων».

Η προϊστορία των δυο ομάδων (Uefa.com)

Οι διαιτητές της αναμέτρησης (Uefa.com)

Οι πιθανές 11άδες

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ακπομ.

Αγιαξ: Ονάρα, Βέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνες Ταλιαφίκο, Μαζράουι, Μπλιντ, Ζίγιες, Φαν Ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς.

Champions LeagueποδόσφαιροΑγιαξΠΑΟΚ