Αθλητισμός|06.08.2019 11:58

O Καρλ Λιούις κατακεραυνώνει τον Τραμπ: «Είναι ρατσιστής και μισογύνης»

Newsroom

Ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κατακτήσει εννέα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στράφηκε εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από τη Λίμα του Περού όπου είναι καλεσμένος για τους Παναμερικανικούς Αγώνες

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Λιούις δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό. Και βρήκε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει τον Τραμπ. «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμά κανέναν εκτός από τον εαυτό του» είπε αρχικά ο θρυλικός αθλητής του στίβου.

«Φυσικά τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες» συμπλήρωσε ένας απ' τους πιο εμβληματικούς αθλητές στην ιστορία των σπορ.

Η έντονη κριτική του Λιούις προς τον Τραμπ γίνεται σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ  κατηγορείται ξανά για ρατσισμό, μετά την δριμεία λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στον Ελάιτζα Κάμινγκς έναν αφροαμερικανό βουλευτή της Βαλτιμόρης, πόλη την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά», όπως και στον πάστορα Αλ Σάρπτον, μια εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, τον οποίο αποκάλεσε «απατεώνα που απεχθάνεται τους λευκούς και τους αστυνομικούς».

Πηγή: sdna.gr

Ντόναλντ ΤραμπΚαρλ ΛιούιςΣπορρατσισμόςστίβος