Αθλητισμός|07.08.2019 15:52

Ολυμπιακός: Για το πρώτο βήμα στην Πόλη κόντρα στην Μπασακσεχίρ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (7/8, 20.45, Novasports 1HD) την Μπασάκσεχιρ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να πιάσει το νήμα, από εκεί που το άφησε κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν. Η αποστολή, ωστόσο, είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η τουρκική ομάδα διαθέτει περισσότερη ποιότητα και παίκτες που μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζημιά. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναγνωρίζει τη δυσκολία του αγώνα, ενώ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του διαθέτει μηχανισμούς ανάγνωσης του αντιπάλου, αρκεί ο Ολυμπιακός να μείνει πιστός στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Προσγειωμένος εμφανίστηκε και ο προπονητής της Μπασάκσεχιρ, Οκάν Μπουρούκ, ο οποίος μίλησε για την δυναμική των «ερυθρολεύκων» και ξεχώρισε την επιθετική τους γραμμή.

Το «Fatih Terim Stadium» δεν θα είναι κατάμεστο, αφού θα βρεθούν μόνο 10.000 φίλοι της τουρκικής ομάδας στο υπερσύγχρονο στάδιο χωρητικότητας 17.000 θέσεων. Πάντως παρατηρείται πρόβλημα στον χλοοτάπητα, ο οποίος στρώθηκε πριν από ένα μήνα και δεν έχει προλάβει να δέσει, με αποτέλεσμα να ξηλώνονται κομμάτια σε περίπτωση κάποιου τάκλιν.

Αναφορικά με το σχήμα που αναμένεται να παρατάξει ο Μαρτίνς στο γήπεδο, υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές. Σε σύστημα 4-3-3 πιθανόν θα δούμε στη μεσαία γραμμή Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά ή σε 4-2-3-1 να παίξει ως δεκάρι ο Βαλμπουένα, όπως στο παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν. Σταθεροί φαίνεται να είναι οι: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε και Γκερέρο.

Για την Μπασάκσεχιρ τώρα, ο Οκάν Μπουρούν αναμέται να παρατάξει τους παίκτες του στο γήπεδο με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γκιουνόκ, στο κέντρο της άμυνας οι Πονκ και Σετζού, ενώ στα άκρα οι Καϊκάρα και Μπέχιτς. Τεκντεμίρ και Καχβετσί θα αγωνιστούν στον άξονα και μπροστά τους ως μεσοεπιθετικός ο Ρομπίνιο. Στα εξτρέμ θα τοποθετηθούν οι Βίσκα και Γκουλμπρατσέν και στην κορυφή της επίθεσης ο Κριβελί.

Πηγή: sdna.gr

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροΜπασακσεχίρChampions League