Αθλητισμός|07.08.2019 19:06

Παγκόσμιο κύπελλο γυναικών: Και όμως είμαστε ζευγάρι...

Newsroom

Μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ της Σουηδίας και του Καναδά για τη φάση των «16» του Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών πριν ενάμιση μήνα στη Γαλλία η Μαγδαλένα Έρικσον μέσα στη χαρά της είχε δώσει ένα φλογερό φιλί στο στόμα σε μία άλλη νεαρή γυναίκα που φορούσε επίσης μία φανέλα της Εθνικής Σουηδίας.

Το εντυπωσιακό δεν ήταν μόνο το φιλί στο στόμα αλλά ότι η κοπέλα που φιλούσε η Έρικσον ήταν από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Δανίας και μεγάλης αντιπάλου της Σουηδίας. Ο έρωτας όμως δεν κρύβεται πίσω από ταμπέλες και σημαίες και έτσι μετά το θόρυβο των τελευταίων εβδομάδων οι δύο εντυπωσιακές αθλήτριες ανακοίνωσαν τον δεσμό τους με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Με κοινή συνέντευξη στον Γκάρντιαν όπου μάλιστα αποκάλυψαν πως έχουν δεχτεί πολλές πιέσεις τον τελευταίο καιρό αλλά αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την σχέση τους για να δώσουν ένα τέλος στο κυνήγι μαγισσών και στις διαφωνίες μέσω διαδικτύου.

T

Υποσχέθηκαν μάλιστα πως θα προσφέρουν το 1% των αμοιβών των συμβολαίων τους σε οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ειδικά σε αθλητικούς χώρους. «Μαζί αισθανόμαστε πιο δυνατές και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», είπαν με ένα στόμα και φωτογραφήθηκαν μαζί.

Αμφότερες πάντως και ειδικά η Περνίλ Χάρντερ έπρεπε να απολογηθεί στους συμπατριώτες της επειδή φόρεσε τη φανέλα της Σουηδίας. «Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Αγωνίζονταν η Δανία και υποστήριξα τον άνθρωπο μου στην προσπάθεια του.

Ο άνθρωπος μου έπαιζε με αντίπαλο τον Καναδά, ήθελα πολύ να νικήσει η Σουηδία όπως και έγινε. Είμαστε πολύ ευτυχισμένες και στέλνουμε μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς κόντρα στις προκαταλήψεις και τους αποκλεισμούς. Για μας το πιο σημαντικό είναι τα μηνύματα συμπαράστασης που έχουμε πάρει από χιλιάδες ανθρώπους.

Μας έδωσαν δύναμη και μας έκαναν πιο ισχυρές. Νιώθουμε πως πλέον βρήκαμε τον εαυτό μας», είπε η Χάρντερ βρίσκοντας σύμφωνη την Ερικσον.

γυναικείο ποδόσφαιροΣπορομοφυλοφιλία