Αθλητισμός|07.08.2019 23:15

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Αλωσαν την Πόλη οι «ερυθρόλευκοι»

Newsroom

Εξαιρετικός ήταν ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, όπου έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη (1-0) στην έδρα της Μπασακσεχίρ και βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση, προκειμένου να διεκδικήσουν το όνειρο των ομίλων, κατά πάσα πιθανότατα απέναντι στην Πόρτο που πέρασε νικηφόρα από τη Ρωσία καθώς επικράτησε 1-0 της Κρασνοντάρ με γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν θαυμάσια στημένος απέναντι στην Μπασακσεχίρ, στην οποία δεν επέτρεψε να τον απειλήσει παρά ελάχιστες φορές. Ο Σεμέδο και ο Μεριά έκαναν μεγάλο ματς εξουδετερώνοντας την πλειονότητα των τουρκικών επιθέσεων, ενώ όπου χρειάστηκε «παρών» φώναξε και ο γκολκίπερ Ζοζέ Σα, ο οποίος μάλιστα στις καθυστερήσεις απέκρουσε πέναλτι (προήλθε από «ανόητο» χέρι του Μπρούνο) του Βίτσκα προσφέροντας απλόχερα τη νίκη στην ομάδα του.

Οι Πειραιώτες είχαν θετική παρουσία, πέραν της άμυνας, και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, όπου κυρίως ο Βαλμπουενά, στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός. Μάλιστα από το δεξί πόδι του Γάλλου μεσοεπιθετικού ξεκίνησε η φάση του γκολ που έκρινε το ματς. Στο 52' ο πολύπειρος άσος έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και μια «γλυκιά» σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μασούρας με κεφαλιά κυριάρχησε στον αέρα γράφοντας το 0-1.

Η Μπασακσεχίρ προσπάθησε να απειλήσει στη συνέχεια και πίεσε τον Ολυμπιακό, που όμως αντεπεξήλθε δίχως προβλήματα καθώς διατήρησε το μηδέν. Πλέον το τελικό 0-1 φέρνει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αγκαλιά με την πρόκριση, η οποία απομένει να σφραγιστεί και τυπικά στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (13/8) στο Γ. Καραϊσκάκης. 

Οι Τούρκοι, που γενικώς έπαιζαν πολύ δυνατά, τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο του Καχβετσί

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιονούκ, Καισαρά, Γκετζού, Βιέιρα, Κλισί, Βίτσκα, Τεκντεμίρ (63’ Αζουμπουίκε), Καχβέτσι, Ρομπίνιο, Κριβελί, Γκουλμπράντσεν (69’ Ελία)

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (73’ Καμαρά), Μασούρας (84’ Μπρούνο), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί)

Δείτε το γκολ και τα highlights του αγώνα:

 

ΜπασακσεχίρΟλυμπιακόςChampions Leagueποδόσφαιρο