Αθλητισμός|09.08.2019 09:44

UEFA Ranking: Η Ελλάδα πλησίασε την Κύπρο και ελπίζει στη 15η θέση

Newsroom

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα (Πέμπτη, 8/8) για τη μάχη που δίνει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA και να επανακτήσει την 15η θέση που δίνει δύο εισιτήρια για τα προκριματικά του Champions League και τρεις θέσεις για τα προκριματικά του Europa League.

Το ξεκίνημα ήταν καλό κατά την τρέχουσα εβδομάδα καθώς αρχικά ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άγιαξ με αποτέλεσμα να προσφέρει 100 βαθμούς στην χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα ο ΑΠΟΕΛ έχανε από την Καραμπάκ στην έδρα του. Εν συνεχεία, ο Ολυμπιακός έφερε 200 βαθμούς, αφού πήρε σημαντική νίκη στην έδρα της Μπασακσεχίρ (0-1), κάνοντας καθοριστικό «βήμα» για την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στους 22.700 βαθμούς, έχοντας μπροστά της την Κύπρος με 1.300 βαθμούς διαφορά. Οι εκπρόσωποι της Μεγαλονήσου είναι τρεις, με τον ΑΠΟΕΛ μάλιστα να κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό, ενώ η Ελλάδα έχει πέντε εκπροσώπους, τρεις εκ των οποίων (ΑΕΚ, Αρης, Ατρόμητος) αγωνίζονται απόψε με Κραϊόβα, Μόλντε και Λέγκια, αντιστοίχως.

Η 15η θέση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια, αντί τεσσάρων της 16ης θέσης. Αν λοιπόν η Ελλάδα μείνει 16η, από τη σεζόν 2021-22 θα χάσει το ένα εισιτήριο (του δεύτερου της βαθμολογίας) για τα προκριματικά του Champions League και θα έχει τρεις ομάδες στο νεοσύστατο Europa League 2 και καμία στο Europa League 1.

ΑΕΚΑτρόμητοςChampions LeagueΠΑΟΚEuropa LeagueΑρηςUEFAΟλυμπιακόςUEFA RankingποδόσφαιροΒαθμολογία UEFA