Αθλητισμός|08.08.2019 09:55

Europa League: Ρίχνονται στη «μάχη» ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος

Newsroom

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ατρόμητος αγωνίζονται σήμερα (Πέμπτη 8/8) για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League και αναζητούν απέναντι σε Κραϊόβα, Μόλντε και Λέγκια Βαρσοβίας, αντιστοίχως, το αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα ενόψει των επαναληπτικών.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα επίσης στη μάχη που δίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ξεπεράσει την Κύπρο στο ranking της UEFA προκειμένου να μην χάσει έναν εκπρόσωπο από τα προκριματικά του Champions League.

Πρεμιέρα για ΑΕΚ

Η Ένωση κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αγωνιζόμενη απέναντι στην Κραϊόβα στη Ρουμανία για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League σήμερα (8/8, 19.15, COSMOTE SPORT 1 HD). Στα επίσημα αποκαλυπτήρια της ομάδας του Μιγκέλ Καρντόσο, η ΑΕΚ γνωρίζει ότι έχει την ευκαιρία να θέσει βάσεις πρόκρισης σε έναν αγώνα που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο «Ίον Ομπλεμένγκο». 

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταλήξει σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τις περισσότερες θέσεις,πλην του φορ, να είναι κλειδωμένες. Ο Μπάρκας θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Βράνιες και Οικονόμου το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, με τους Παουλίνιο και Χουλτ στα άκρα.

Στον άξονα θα βρίσκονται Σιμόες και Σιμάο, ενώ μπροστά τους θα είναι ο Ζεράλδες. Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν ο Βέρντε με τον Μάνταλο. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης θα αποφασιστεί ίσως τελευταία στιγμή για το αν θα παίξει ο Κλωναρίδης ή ο Λιβάγια.

Δύσκολη αποστολή ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει σήμερα (8/8, 22.00, EΡΤ SPORTS HD) τη Λέγκια Βαρσοβίας για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League. Άπαντες στην ομάδα του Περιστερίου γνωρίζουν ότι αν ήταν δύσκολο το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα, είναι δύο φορές δυσκολότερο αυτό της πολωνικής ομάδας, η οποία ψάχνει επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους έπειτα το 2016.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θα αναζητήσει ό,τι καλύτερο σε μία εντυπωσιακή έδρα, το «Polish Army Stadium». Ο τεχνικός του Ατρομήτου δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα πλάνα του, αλλά πολλές αλλαγές δεν αναμένεται να υπάρξουν. Ο Μέγιερι θα παίξει στο τέρμα, Γούτας και Ρισβάνης θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και οι Νάτσο, Κατράνης στα άκρα.

Στα χαφ θα παίξουν οι Μάντσον και Χαρίσης. Ο Ούμπιδες θα είναι μπροστά τους ως 10άρι, με τους Μανούσο και Ενσικουλού να αγωνίζονται στα εξτρέμ. Αιχμή του περιστεριώτικου δόρατος θα είναι ο Βέλλιος.

Ψάχνει γκολ στη Νορβηγία ο Αρης

Να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη σημερινή (21:30, Cosmote Sport 1HD) πρώτη αναμέτρηση με την Μόλντε καλείται ο Άρης, που ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) την προετοιμασία του στην Νορβηγία. Με βασικό μέλημα να κρατήσει τουλάχιστον το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει ένα γκολ και τη νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ένα πρώτο βήμα πρόκρισης.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν σκέψεις από τον τιμωρημένο Σάββα Παντελίδη, που δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, να χρησιμοποιήσει τον Λούκας Σάσα, με δεδομένο τον ρόλο που έχει με την Μόλντε ο Έικρεμ.

«Έχω αποφασίσει εδώ και δύο ημέρες για την ενδεκάδα. Είδα πράγματα στις προπονήσεις. Αυτά που ήθελα. Περιμένω πολλά περισσότερα από αυτά που έδειξαν τα παιδιά στην Κύπρο. ιστεύω ότι θα δείξουμε αυτό που πρέπει. Θεωρώ ότι θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να έχουμε εμείς τις περισσότερες πιθανότητες στο δεύτερο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο Έλληνας τεχνικός.

Στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» βρίσκονται οι εξής: Κουέστα, Έμαν, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Ροζ, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Μπάσα, Λάρσον, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Μαρτίνες, Τόνσο, Ντουάρτε, Ιντέγε, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

Πηγή: sdna.gr

ΑτρόμητοςEuropa LeagueΑρηςποδόσφαιροΑΕΚ