Αθλητισμός|08.08.2019 20:09

Αρης: Προχωράει η συνεργασία με τους Κινέζους επιχειρηματίες

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Η ΠΑΕ Αρης επεκτείνουν τη συνεργασία της με τους Κινέζους επιχειρηματίες, με τους οποίους ο Θόδωρος Καρυπίδης και η αδερφή του Ειρήνη έχουν συνάψει σχετικό μνημόνιο (Royal Group). Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκαν προσκεκλημένοι της ΠΑΕ Αρης, μετά από πρωτοβουλία του διεθνούς οργανισμού «Hellenic Trade Council» 14 βιομηχανικοί και επενδυτικοί όμιλοι της Νότιας Κίνας, από την περιοχή της Ντονγκ Γκουάν. Η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρη και τους παρουσιάστηκε το αναλυτικό πλάνο ανακαίνισης του γηπέδου, αλλά και ο σχεδιασμός του Θόδωρου Καρυπίδη για την προώθηση του brand της ΠΑΕ Αρης στην κινεζικη αγορά, που περιλαμβάνει και τη φιλοξενία παιδιών από ακαδημίες της Ντονγκ Γκουάν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης θέλει να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του γηπέδου με την κατασκευή διώροφης κερκίδας και σκεπάστρου. 

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου της Ντονγκ Γκουάν, Ντενγκ Τάο, δήλωσε: «Εχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια για τη Θεσσαλονίκη, είναι μία εντυπωσιακή πόλη, παρόμοια με τη δική μας. Είναι πολύ γνωστή για τα αθλητικά της δρώμενα. Το ίδιο συμβαίνει και σε μας, μόνο που είμαστε γνωστοί για το μπάσκετ και όχι για το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε στενά τα αθλητικά, έχουμε εικόνα για τον Αρη και τις επιτυχίες του. Ενας από τους σκοπούς μας είναι να συνεργαστούμε με την ΠΑΕ Αρης και να προωθήσουμε τη δική μας πόλη, τη Ντονγκ Γκουάν και να εκπαιδευτούμε στο ποδόσφαιρο. Εχουμε 11 εκατομμύρια κατοίκους, μόνοι οι μαθητές είναι 1,8 εκατομμύρια και θέλουμε να μάθουν ποδόσφαιρο, να έρθουν στην Ελλάδα και να εκπαιδευτούν. Εχουμε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου. Το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής παπουτσιών, παράγεται στην πόλη μας. Από το δικό μας εργοστάσιο προέρχονται τα περισσότερα υλικά για την ανακαίνιση του γηπέδου».

Ο Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που φιλοξενούμε φίλους και συνεργάτες από την Κίνα. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με στόχο την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Νότια Κίνα. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε συνεργασία και στον τομέα του αθλητισμού. Γι' αυτό τους φέραμε στο γήπεδο και τους αναλύσαμε το σχέδιο ανακαίνισης. Μπορούν να μας βοηθήσουν, είναι δυνατοί στο κομμάτι της τεχνολογίας και έχουν δεσμευτεί να μας στηρίξουν για να ολοκληρωθεί γρήγορα».

ΚινέζοιΑρηςΘόδωρος ΚαρυπίδηςSuper League 1ποδόσφαιρο