Αθλητισμός|09.08.2019 11:34

Λέγκια Βαρσοβίας - Ατρόμητος 0-0: Οι Περιστεριώτες άντεξαν και ελπίζουν (vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Η Λέγκια Βαρσοβίας προσπάθησε να βάλει τα... δυο πόδια του Ατρόμητου σε ένα παπούτσι όμως οι Περιστεριώτες αντιστάθηκαν, με το τελικό 0-0 να τους κολακεύει και να τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League εφόσον νικήσουν την ερχόμενη Τετάρτη (14/8) στο Περιστέρι. Βέβαια, για να επικρατήσουν της Λέγκια, θα πρέπει να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα κυρίως στον επιθετικό τομέα.

Η αναμέτρηση άρχισε με την πολωνική ομάδα να δίνει εκείνη τον ρυθμό στην αναμέτρηση, ψάχνοντας τον τρόπο για να φτάσει με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, που περίμενε κάτω από τη μεσαία γραμμή, προσπαθώντας να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας προκειμένου να εκδηλώσει κάποια αντεπίθεση.

Κανένα από τα δυο πλάνα όμως δεν λειτούργησε, με τη Λέγκια να μην απειλεί ουσιαστικά (αν και βρισκόταν συνεχώς κοντά στην εστία του Μέγερι) και τον Ατρόμητο να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά όσες φορές έκανε την μπάλα δική του. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, με τη Λέγκια να έχει δοκάρι στο 50' με τον Νοβικόβας και στο 74' με τον Καρλίτος.

Οι Πολωνοί, προς το φινάλε του αγώνα αύξησαν τη πίεσή τους, με τον Ατρόμητο να αντιστέκεται. Στο 82' και στο 87' ο Μέγερι είχε δυο πολύ δύσκολες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Νοβικόνας και Λουκίνιας αντίστοιχα, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Ενδεικτικοί αριθμοί της πίεσης που άσκησε η Λέγκια είναι οι οχτώ αποκρούσεις που καταγράφηκαν από τον Ούγγρο γκολκίπερ, με τον Ατρόμητο να μην έχει ούτε τελική στην αντίπαλη εστία, ούτε κάποιο κερδισμένο κόρνερ, έναντι συνολικά 16 των Πολωνών.

Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρέμεινε όρθια, διατήρησε το μηδέν στην άμυνα και ελπίζει σε μια μεγάλη πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Λέγκια Βαρσοβίας: Μαγιέσκι, Λέβτσουκ, Άντολιτς, Γκβίλα, Ρότσα, Νοβικόβας, Αντρέ Μαρτίνς, Βέσοβιτς, Γιεντρεγτζικ, Λουκίνιας, Κουλένοβιτς (66' Καρλίτος).

Ατρόμητος: Μέγιερι, Νάτσος, Ρισβάνης, Καχίλα, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης (72' Ουγκράι), Ουμπίδες (61' Ρόσα), Μάντσον, Βέλλιος, Μανούσος (83' Ταλόσα).

Δείτε τα highlights του αγώνα:

ΑτρόμητοςEuropa LeagueποδόσφαιροΛέγκια Βαρσοβίας