Αθλητισμός|09.08.2019 21:42

ΠΑΟΚ: Ο Ιβάν Σαββίδης σημαντικότερος «αιμοδότης» της ομάδας μπάσκετ

Newsroom

Οικονομική βοήθεια άνω του 1 εκατ. ευρώ χρειάζεται η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να ορθοποδήσει, να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σεζόν 2019-20 και ταυτόχρονα να αποπληρώσει οφειλές της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε ξανά «σανίδα σωτηρίας» για το καλαθοσφαιρικό τμήμα, καθώς συνέδραμε στη διευθέτηση οικονομικών υποχρεώσεων της ΚΑΕ σε Εφορία και ΙΚΑ που αποτελούν προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League. Ένα σημαντικό βήμα με στόχο την ενεργοποίηση του μπασκετικού ΠΑΟΚ, ο οποίος από τη στιγμή της ολοκλήρωσης της σεζόν βρίσκονταν σε πλήρη λήθαργο, έγινε.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής σε συνεργασία με εξωδιοικητικούς παράγοντες του συλλόγου, τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ , στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο και τον Γιώργο Λυσσαρίδη (πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού) προχώρησαν σε μια πλήρη καταγραφή της κατάστασης. Κι αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις οφειλές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ προς παίκτες, μάνατζερς, προμηθευτές, προσωπικό κ.α.

Συντάχθηκε επίσης μια αναλυτική έκθεση αναφορικά με τις ανάγκες της εταιρείας για τη νέα χρονιά (μπάτζετ νέου ρόστερ, τεχνικό τιμ, αεροπορικά, ξενοδοχεία για τις μετακινήσεις της ομάδας) αλλά και με τα ποσά που μηνιαίως απαιτούνται για να λειτουργεί η ΚΑΕ.

Επίσης έγινε καταγραφή των πιθανών εσόδων από χορηγίες που βρίσκονται σε ισχύ, τηλεοπτικό συμβόλαιο κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν προωθηθεί στο επιτελείο του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος σε πρώτη φάση «απάντησε» με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων που βρίσκονταν πολύ ψηλά στην οικονομική ατζέντα της ΚΑΕ, δηλαδή τις οφειλές σε Εφορία και ΙΚΑ.

2,5 εκατ. ευρώ σε μια 3ετία

Θυμίζουμε πως ο Ιβάν Σαββίδης αυτή τη στιγμή παραμένει ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» της ομάδας μπάσκετ. Οι οικονομικές διευκολύνσεις που έχει προσφέρει μόνο την τελευταία 3ετία ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε πέρσι η οικογένεια του στα μέσα της σεζόν βοήθησαν προκειμένου η ομάδα να κρατηθεί όρθια και να μην διαλυθεί μεσούσης της σεζόν, καθώς αρκετοί παίκτες (όπως ο Γκος κι ο Χάτσερ) απειλούσαν να μην επιστρέψουν από την πατρίδα τους μετά από μια διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα -με την συνδρομή και του Ιβάν Σαββίδη- ξεκίνησε δειλά δειλά να καταθέτει προτάσεις σε παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, όπως οι Μαργαρίτης, Χρυσικόπουλος, Σχίζας, με στόχο την παραμονή τους στην ομάδα (η περίπτωση Χρυσικόπουλου πάντως δεν είναι εύκολη), ενώ ταυτόχρονα άρχισε κι ένα «σκανάρισμα» της αγοράς. Ο ΠΑΟΚ έστω και την ύστατη στιγμή δείχνει να κινείται, ταυτόχρονα όμως  άνθρωποι του Ερασιτέχνη αναγνωρίζουν πως θα πρέπει να βρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά η βιωσιμότητα της ΚΑΕ από τον Ιβάν Σαββίδη.

ΠΑΟΚΙβάν ΣαββίδηςμπάσκετBasket League