Αθλητισμός|09.08.2019 23:38

Νεκρός εργάτης από καύσωνα στο Τόκιο, εφιάλτης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom

Υπό κανονικές συνθήκες μετά από ακριβώς ένα χρόνο (9 Αυγούστου 2020) θα γίνεται η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ενα χρόνο πριν από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού και οι υψηλές θερμοκρασίες που εκδηλώνονται στην ιαπωνική πρωτεύουσα ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK ένας άνδρας που εργαζόταν σε υπαίθριο χώρο εργοταξίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έχασε τη ζωή του. Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή εκτίμησαν πως τα αίτια του θανάτου πρέπει να αναζητηθούν στις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν το Τόκιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο εργάτης, ηλικίας 50 ετών, μετείχε ομάδας που κατασκεύαζε καλωδιακές εγκαταστάσεις στο κτίριο που προορίζεται για το κέντρο Τύπου.

57 νεκροί τις ημέρες των... Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας 57 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή, διάστημα κατά το οποίο ακριβώς ένα χρόνο μετά θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αξιωματούχοι της Οργανωτικής Επιτροπής παραδέχτηκαν πως οι νέες κλιματικές συνθήκες αποτελούν μία από τις βασικές προκλήσεις των διοργανωτών.

Ο θάνατος του 50χρονου εργάτη καταγράφηκε έξω από το Tokyo Big Sight. Το κτίριο ανακαινίστηκε για να λειτουργήσει ως κέντρο μέσων ενημέρωσης για το Τόκιο 2020. Ο άνδρας βρέθηκε έχοντας χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Επαθε θερμοπληξία

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε ο εργάτης να έχει πάθε θερμοπληξία. Οι θερμοκρασίες στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου βρίσκονται σταθερά πάνω από τους 31 βαθμούς Κελσίου ένα χρόνο πριν από την τελετή έναρξης. Από τις 24 Ιουλίου μέχρι σήμερα η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι 34,8 C, ενώ την Πέμπτη στο Τόκιο ανέβηκε και στους 35,5 C.

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη ζέστη μεταξύ 29 Ιουλίου και 4 Αυγούστου και 18.347 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τόκιο μόνο μέσα στον Αύγουστο και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους.

Λαμβάνουν μέτρα

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων προγραμματίζουν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της ζέστης, συμπεριλαμβανομένων σκιασμένων χώρων ανάπαυσης, σκηνών στα σημεία ελέγχου ασφάλειας, ψεκασμού ομίχλης, διανομή νερών και παγοκυστών.

Οι χρόνοι έναρξης για τους μαραθώνιους των ανδρών και των γυναικών, στις 9 Αυγούστου 2020, μεταφέρθηκαν στις 18.00 το απόγευμα, λίγο πριν από την τελετή λήξης. Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά στην ιστορία. Θα ξεκινήσουν 24 Ιουλίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου.

θάνατοςΟλυμπιακοί ΑγώνεςκαύσωναςΤόκιοΙαπωνία