Αθλητισμός|19.11.2018 10:54

ΠΑΟΚ: Ερχονται ανανεώσεις-Στην τελική ευθεία τα νέα συµβόλαια

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο ΠΑΟΚ «τρέχει» τον µεταγραφικό σχεδιασµό, για να είναι έτοιµος την κρίσιµη ώρα να πραγµατοποιήσει τις κινήσεις που θέλει. Ωστόσο, ρίχνει πρώτα το βάρος στο θέµα των ανανεώσεων, καθώς την 1η Ιανουαρίου οκτώ ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ θα αποκτήσουν δικαίωµα να υπογράψουν συµβόλαιο µε όποια οµάδα συµφωνήσουν για να µεταγραφούν εκεί το καλοκαίρι.

Οι επαφές έχουν προχωρήσει, µε τους Φερνάντο Βαρέλα και Ανχελ Κρέσπο, µάλιστα, υπάρχει αρχική συµφωνία. Οι δύο κεντρικοί αµυντικοί έχουν την απόλυτη προτεραιότητα, καθώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να τους επιβραβεύσει για τις εντυπωσιακές τους εµφανίσεις και την πρόοδο που έχουν κάνει. Οι επαφές συνεχίστηκαν αυτές τις µέρες και οι δύο υποθέσεις έχουν µπει στην τελική ευθεία, ώστε πολύ σύντοµα να υπογράψουν νέα συµβόλαια.

Σε καλό δρόµο είναι και το θέµα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ωστόσο περιλαµβάνει πιο σύνθετες συζητήσεις για τους όρους του νέου συµβολαίου, που τις επιβάλλει η ηλικία (30 ετών) του Ολλανδού µεσοεπιθετικού. Υπάρχει όµως αισιοδοξία ότι και ο Μπίσεσβαρ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τούµπα. Αµέσως µετά σειρά θα πάρουν οι Πασχαλάκης, Κάνιας και Σάκχοφ για να µιλήσουν µε τους επιτελείς του ΠΑΟΚ.

Στο µεταξύ, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο, που όλο αυτό το χρονικό διάστηµα παρακολουθούσε και ενηµερωνόταν για να έχει πλήρη εικόνα του αγωνιστικού τµήµατος, θα προσπαθήσει το επόµενο χρονικό διάστηµα να ξεκινήσει µεταγραφικές επαφές εκτός Ελλάδας, ενώ αποστολή του θα είναι να επιβεβαιώσει τη φήµη του και να παρουσιάσει προτάσεις και για πωλήσεις.

Τις εξελίξεις µε τις ανανεώσεις περιµένει και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που θέλει να κλείσουν το συντοµότερο δυνατόν τα ανοιχτά µέτωπα για να έχει τους ποδοσφαιριστές του ήρεµους και συγκεντρωµένους στον κοινό στόχο, χωρίς να τους απασχολεί τίποτε άλλο.

Στον αγωνιστικό τοµέα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιµένει την επιστροφή των διεθνών από τις Εθνικές τους οµάδες, προκειµένου να ξεκινήσει η προετοιµασία για τον αγώνα µε την Ξάνθη. Στο γκρουπ αυτό θα προστεθούν οι Βαρέλα, Πέλκας, Πασχαλάκης και Καρέλης. Αντίθετα, οι Πρίγιοβιτς, Τόσκα και Ληµνιός έχουν διεθνείς υποχρεώσεις και θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη.

ΠΑΟΚ