Αθλητισμός|10.08.2019 17:45

Τσιτσιπάς: Μετά τα γενέθλια του κατεβαίνει πάλι στο διπλό με τον «κολλητό» του Νικ Κύργιο

Newsroom

Το 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς γιόρτασε τα 20α γενέθλια του στον τελικό του Μόντρεαλ αλλά μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το φημισμένο τουρνουά του Καναδά στρέφει το ενδιαφέρον του στο τουρνουά του Σινσινάτι όπου ετοιμάζεται για μία νέα αρχή με στόχο να αρχίσει την αγωνιστική του ανάκαμψη.

Οπως φαίνεται η συνεργασία του με το Νικ Κύργιο στο Μόντρεαλ έβαλε τις βάσεις για μακροχρόνια συνεργασία τους στα ταμπλό των διπλών. Ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Κύργιο θα αγωνιστούν την Τρίτη στο διπλό του Σισινσινάτι με σκοπό να πάνε καλύτερα απ΄ ότι στο Μόντρεαλ όπου έκαναν την παρθενική τους συνεργασία. Μάλιστα και αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, Χουάν Σεμπάστιαν Καμπάλ και Ρομπέρτο Φάρα από την Κολομβία. Η αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου μία ημέρα μετά τα 21α γενέθλια του Τσιτσιπά.

Yπενθυμίζεται πως η πρώτη συνεργασία μεταξύ του Τσιτσιπά και του Κύργιου ήταν στις 30 Ιουλίου 2019 στο Μόντρεαλ όπου ηττήθηκαν από τους Καμπάλ και Φάρα με 6-3, 3-6, 10-5.

Με Στρουφ στο μονό

Την επομένη ο Τσιτσιπάς θα μπει στον Β΄γύρο του Σινσινάτι με πρώτο αντίπαλο τον 29χρονο Γερμανό Γιάν Λέναρντ Στρουφ. Οι δύο τενίστες έχουν δύο αναμετρήσεις στο ενεργητικό του και μετρούν από μία νίκη. Ο Κύργιος (Νο27) θα ξεκινήσει από τον Α΄όμιλο του Σινσινάτι έχοντας την Δευτέρα αντίπαλο τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο (Νο47).

Στο βάθος Φέντερερ και Τζόκοβιτς

Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν για τον Τσιτσιπά και προχωρήσει στον Γ γύρο θα αντιμετωπίσει τον κακό του δαίμονα Ντανίιλ Μεντβέντεφ. Ο 23χρονος Ρώσος στον πρώτο γύρο θα αγωνιστεί απέναντι στον Κάιλ Έντμουντ ενώ αν προκριθεί στο Β΄ γύρο θα διασταυρωθεί με έναν εκ των Φερνάντο Βερντάσκο - Μπενουά. Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Μεντβέντεφ και προκριθεί στα προημιτελικά είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Ρότζερ Φέντερερ ενώ στα ημιτελικά υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει το Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Με Τζόρτζι η Σάκκαρη

Τέλος, η Μαρία Σάκκαρη στον Α΄γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι θα αντιμετωπίσει την Καμίλα Τζόρτζι.  Η Σάκκαρη αν προκριθεί στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία ΣάκκαρηΣπορATP ΣινσινάτιΝικ Κύργιος