Αθλητισμός|12.08.2019 23:39

ΠΑΟΚ: Πανέτοιμος να γράψει Ιστορία - Πιστεύει στην πρόκριση ο Φερέιρα (vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Αμπέλ Φερέιρα και Ερικ Τεν Χαγκ μίλησαν στα Μέσα ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» (13/8, 21:30), με τον Πορτογάλο τεχνικό να μην κρύβει την πίστη του στην πρόκριση, με την οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα γράψει ιστορία, ενώ ο Ολλανδός ομόλογός του περιμένει από τους παίκτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τάντιτς και Ταλιαφίκο.

Αμπέλ Φερέιρα: «Μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε ιστορία»

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε λόγο για εκπλήξεις που ετοιμάζει για τον Άγιαξ, ενώ επανέλαβε την πίστη του για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων, είπε: «Κάθε μέρα, κάθε προπόνηση που περνάει, αισθανόμαστε όλο και καλύτερα. Θέλω πολύ να εφαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας και ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Πιστεύω πως θα έχουμε καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν γράψει ιστορία με αυτό τον σύλλογο και είμαι σίγουρος πως όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλό μας, θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί.

Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει πολλά. Ένα από αυτά είναι πως όλα είναι πιθανά. Η αρχή όλων είναι να πιστέψεις πως μπορείς να τα καταφέρεις, και η μεγαλύτερη δύναμη γι’ αυτό έρχεται από μέσα σου. Μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε ιστορία απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει για τρίτη σεζόν τον ίδιο προπονητή, μια ομάδα με σφραγίδα που έρχεται από προπονητές όπως ο Κρόιφ, ο Μίχελς. Εμείς θα χρειαστούμε σωστή στρατηγική για να αντεπεξέλθουμε απέναντι στον Άγιαξ. Το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό, στην καθαρή σκέψη. Τα πόδια αντιδρούν σε όσα τους λένε στο μυαλό. Θέλουμε είτε να πάρουμε ισοπαλία με περισσότερα από τρία γκολ είτε να κερδίσουμε το παιχνίδι και αυτό θα ψάξουμε».

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: «Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας»

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδειξε πως αναγνωρίζει την αξία του Άγιαξ και αναφέρθηκε στο τρόπο με τον οποίο η ομάδα του μπορεί να κάνει τη ζημιά στους συμπατριώτες του, τονίζοντας: «Πολλά θα κριθούν στα πρώτα 15 λεπτά. Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, γνωρίζοντας πως ο Άγιαξ είναι ικανός για πολλά. Αν κάνουμε εμείς το παιχνίδι που θέλουμε, τότε θα έχουμε ελπίδες. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, κάτι που  δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Το ότι είχαμε λιγότερο την μπάλα στα πόδια μας δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε ευκαιρίες. Ο Άγιαξ έφτασε πολύ μακριά στο Champions League, κάτι πολύ καλό για το Ολλανδικό ποδόσφαιρο. Θέλει να κάνει το ίδιο και φέτος και εμείς θέλουμε να τον αποτρέψουμε. Για να γράψεις ιστορία, θα πρέπει να βγάλεις ως ποδοσφαιριστής, ό,τι καλύτερο έχεις από μέσα του. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον, και θέλουμε να δείξουμε σε όλους τι αξίζουμε. Θα πρέπει να βρούμε τις αδυναμίες του Άγιαξ για να σκοράρουμε».


Ερικ Τεν Χαγκ: «Να έχουν όλοι το πάθος των Ταλιαφίκο και Τάντιτς»

Ο προπονητής του Άγιαξ Ερικ Τεν Χαγκ, που απέφυγε εκ νέου να ρίξει φως σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Φαν Ντε Μπέεκ, αναφέρθηκε τόσο σε όσα περιμένει από την ομάδα του όσο και στον ΠΑΟΚ. Μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός τεχνικός σημείωσε:  «Θα παίξουμε επιθετικά, έχουμε λύσει τα προβλήματα της προηγούμενης εβδομάδας και ό,τι βγει και πάλι στο δρόμο μας θα το λύσουμε. Ταλιαφίκο και Τάντις έχουν το πάθος και τη θέληση να... σκοτώσουν τον αντίπαλό τους. Θα έπρεπε να το έχουν όμως όλοι. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η αμεσότητα του παιχνιδιού του του ΠΑΟΚ είναι πολύ επικίνδυνη. Μπορούν να αλλάξουν με ευκολία την μπάλα και έχουν πολύ ταχύτητα. Αυτό που μας συνέβη στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, μπορεί να συμβεί μία φορά σε αυτήν τη φάση της σεζόν που ενίοτε μπορούμε να βρούμε και διαφορετικά επίπεδο. Είναι πολύ λογικό. Αλλά δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Όχι πάντως ότι μου έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη. Το έχουμε συζητήσει πολύ προσεκτικά, όλη η ομάδα ξέρει τι να κάνει. Οπότε περιμένω ότι θα έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο».

Ντάλεϊ Μπλιντ: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο Ντάλει Μπλιντ αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της αναμέτρησης, για την οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:  «Θα τα δώσουμε όλα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το 2-2 ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα μας. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο κατοχής μας ταιριάζει περισσότερο, δεν είμαστε ομάδα που περιμένει τον αντίπαλο. Θέλουμε να έχουμε την κυριαρχία στο ματς και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Πέρυσι φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και αύριο θα πρέπει να σιγουρέψουμε ότι θα βρεθούμε ξανά στους ομίλους του Champions League. Δείξαμε και πέρυσι για τι είμαστε ικανοί, αλλά κάθε διοργάνωση έχει τις διαφορές της, δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε. Αύριο θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ».

ΑγιαξChampions LeagueΠΑΟΚ