Αθλητισμός|14.08.2019 00:02

Ολυμπιακός-Μπασακσεχίρ 2-0: Στα πλέι οφ του Champions League με φύλακα-άγγελο τον Σα

Newsroom

Ο Ολυμπιακός με δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπασακσεχίρ μπροστά στον κόσμο του προκρίθηκε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ, που επικράτησε 3-2 στην Πορτογαλία της Πόρτο! Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς νίκησαν 2-0 με δύο γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Σεμέδο και Βαλμπουενά (με πέναλτι).  ΟΙ Πειραιώτες συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους Τούρκους στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ Σα έκανε εκπληκτική εμφάνιση και κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι!

O Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά από τα αποδυτήρια, έχοντας και τη στήριξη των φιλάθλων του και μόλις στο 4' ο Γκιγιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γκιουνόκ. Ομως οι Τούρκοι γρήγορα ανέκαμψαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 10' ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ του Βίτσκα και κράτησε το μηδέν. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε και νέα σπουδαία απόκρουση στο 15', ενώ στο 35' έκανε την απόκρουση της βραδιάς σε νέο τετ α τετ του Ρομπίνιο.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βγήκε ανανεωμένος. Γκερέρο και Βαλμπουενά έχασαν δύο καλές ευκαιρίες σε ένα λεπτό και στο 55' από φάουλ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Γκερέρο, ο Σεμέδο με προβολή μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η Μπασακσεχίρ βγήκε μπροστά μην έχοντας τίποτα να χάσει και ο Σα έκανε δύο ακόμη μεγάλες επεμβάσεις στο 63' και στο 66'. Στο 77' ο Ραντζέλοβιτς που μπήκε από τον πάγκο και είχε μεγάλη συνεισφορά κέρδισε πέναλτι από τον Βιέιρα και ένα λεπτό αργότερα, ο Βαλμπουενά ψύχραιμα από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89' Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (81' Καμαρά), Ποντένσε (68' Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ (Ιρφάν Σαράλογλου): Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστσα, Αταμά, Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο, Κριβέλι (75' Γκούλμπραντσεν)

Champions LeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΜπασακσεχίρ