Αθλητισμός|14.08.2019 00:06

Τσιτσιπάς, Κύργιος: «Πελάτες» των Κολομβιανών Νο1 στο διπλό

Newsroom

Το εμπόδιο των Κολομβιανών Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα που είναι Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό ήταν και πάλι αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά και το Νικ Κύργιο.

Στον Α΄γύρο του Σινσινάτι οι Κολομβιανοί επικράτησαν 6-1, 7-6 (8) και προκρίθηκαν όπως έκαναν και πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον. Τότε και πάλι Τσιτσιπάς, Κύργιος (στην πρώτη του συνεργασία) είχαν βρεθεί πάλι αντίπαλοι των Καμπάλ, Φάρα στο ταμπλό της Ουάσινγκτον.

T

Τότε οι Κολομβιανοί είχαν νικήσει 2-1 σετ. Σήμερα οι Τσιτσιπάς, Κύργιος μέχρι να βρουν τα πατήματα τους έχασαν σε 22 λεπτά το 1ο σετ. Στο 2ο σετ οδήγησαν τον αγώνα στο τάι μπρέικ και παρότι εκεί προηγήθηκαν 4-2 δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Στο 6-5 και στο 7-6 είχαν και σετ πόιντ που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τελικά με 10-8 οι Κολομβιανοί πήραν τη νίκη.

T

Ο Τσιτσιπάς με Στρουφ

Ο Τσιτσιπάς που χθες Δευτέρα μπήκε στο 21ο έτος της ηλικίας του, αύριο Τετάρτη στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Στρουφ στην τελευταία αναμέτρηση του β΄γύρου στο ταμπλό των ανδρών. Νωρίτερα σήμερα ο Κύργιος νίκησε τον Ιταλό Σονέγκο με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στον β΄γύρο.

Αντίπαλοι Τσιτσιπάς και Κύργιος

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμπεριλήφθηκε στην ομάδα της Ευρώπης για το 3ο Laver Cup. Ο Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντόμινικ Τιμ και Φάμπιο Φονίνι. Εκλέκτορας και αρχηγός παραμένει για τρίτη χρονιά ο θρυλικός Μπιόρν Μποργκ.

Ο Φέντερερ και ο Ζβέρεφ είναι οι μοναδικοί που μετέχουν στην ομάδα της Ευρώπης όλες τις χρονιές.

Στη Γενεύη 20-22 Σεπτεμβρίου

Από την άλλη μεριά, ο Τζον Μακ Ενρο ανακοίνωσε πως στην ομάδα του Κόσμου συμπεριλήφθηκε και πάλι ο Νικ Κύργιος, ο οποίος μετείχε και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Οι άλλοι παίκτες που έχουν επιλεγεί είναι ο Αμερικανός Τζον Άισνερ, ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον, ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ και ο επίσης Καναδός Μίλος Ράονιτς.Η φετινή διοργάνωση, που θα είναι η τρίτη στη σειρά, θα γίνει στη Γενεύη το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου.

ATP ΣινσινάτιΤένιςΣπορ