Αθλητισμός|14.08.2019 00:52

Αμπέλ Φερέιρα: «Αν χρειαζόταν τέταρτο πέναλτι ο Αγιαξ, θα το έπαιρνε»

Newsroom

Ο Αμπέλ Φερέιρα, στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντεη Τύπου, άφησε αιχμές για κάποιες από τις αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης, σημειώνοντας: «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στον Αγιαξ. Είμαι περήφανος για όσα έδειξε ο ΠΑΟΚ. Είδαμε δυο ομάδες που δώσανε μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πίστευα ακράδαντα πως θα μπορούσαμε να περάσουμε. Θεωρώ πως η αντίπαλη ομάδα είχε τη μπάλα αλλά δεν μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα. Την διαφορά την έκαναν τα τρία πέναλτι που θα μπορούσαν να είναι τέσσερα αν χρειαζόταν. Υπάρχει φάση που έγινε ξεκάθαρο τράβηγμα σε παίκτη μας και δεν δόθηκε φάουλ. Υπάρχει και το τρίτο πέναλτι του Αγιαξ που δε θέλω να πω κάτι σε αυτό. Εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε, και υπολογίζαμε στις δυσκολίες που θα μας έβαζε ο Αγιαξ. Στο τέλος, μένει το αποτέλεσμα. Χάσαμε. Αν είναι δίκαιο ή άδικο, ο καθένας θα το αναλύσει.  Χάσαμε όλοι μαζι, θα πονέσουμε όλοι μαζί, και αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης σεζόν, και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Οταν ρωτήθηκε για τη ψυχραιμία των παικτών του να διεκδικήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη πρόκριση, απάντησε: «Γι’ αυτό σας είπα οτι είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εδωσαν ο,τι καλύτερο είχαν. Παλέψανε μέχρι το τέλος και θα μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη. Μας μένει η αίσθηση οτι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αλλά υπήρχαν παράγοντες που δεν ήταν στο χέρι μας. Μιλάμε για αγώνα εναντίον του Αγιαξ, που έχει τεράστια ιστορία και δυναμική, με φανταστικό στάδιο, πολλούς οπαδούς, και ο ΠΑΟΚ κοίταξε τον Αγιαξ στα μάτια. Αισθάνομαι αυτό το «γαμώτο» διότι ο Αγιαξ έχει ποιότητα για να κερδίζει παιχνίδι, δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω…»

Η συνέντεξη Τύπου του Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε με τα παράπονα των Ελληνων δημοσιογραφων για σύλληψη συναδέλφου τους από τους σεκιούριτι, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

ΑγιαξΠΑΟΚChampions League