Αθλητισμός|14.08.2019 15:41

ΠΑΟΚ: Η «αγγλική βοήθεια» στον Άγιαξ που έφερε εκνευρισμό και απογοήτευση (pics)

Αντώνης Τσακαλέας

Η λήξη της αναμέτρησης στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» θα μπορούσε να έχει φέρει τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Άγιαξ. Αντ' αυτού έφερε γκρίνια και απογοήτευση στους «ασπρόμαυρους», λόγω των σφυριγμάτων του Άγγλου διαιτητή της αναμέτρησης Κρεγκ Πόουσον.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τα μέλη της ομάδας του «Δικέφαλου του Βορρά» με την πίκρα που άφησε η ήττα με 3-2 στο Άμστερνταμ, λόγω κυρίως του τρόπου με τον οποίο αυτή ήρθε.

Ωστόσο, ο Χοσέ Κρέσπο, στην πρώτη του τοποθέτηση, μέσω Instagram, έδωσε υπόσχεση για μια ηχηρή συνέχεια, ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποθέωσε τους συμπαίκτες του για την προσπάθεια και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και νυν ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, έριξε ευθείες βολές στην UEFA.

Η αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση σημείωνε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Ολλανδία να παίξει και να πάρει την πρόκριση. Και το έκανε. Ανάγκασε τους νταμπλούχους Ολλανδίας να φοβηθούν, να ιδρώσουν, να αγχωθούν και να ζητήσουν κάθε δυνατή βοήθεια. Θεμιτή και αθέμιτη για να πάρουν μια πρόκριση. Τουλάχιστον στην Premier League μπήκε το VAR. Στα προκριματικά του Champions League όχι ακόμα. Και μια έκπληξη(;) αποφεύχθηκε. Ο Αίαντας χρειάστηκε δύο πέναλτι, ενώ πήρε τρία και μία κεφαλιά του Ταλιαφίκο σε ένα κόρνερ που δεν έπρεπε να εκτελεστεί ποτέ για να καταφέρει να ανατρέψει το υπέροχο γκολ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα Play Offs του UEFA Champions League. Η ιστορία έγραψε πως ο Άγιαξ χρειάστηκε μια αγγλική χείρα βοηθείας για να πάρει μια αγχωτική πρόκριση στα Play Offs του Champions League και ότι ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε πολύ. Γεγονός που θα το δούμε στη συνέχεια της σεζόν, που μόλις άρχισε».

Η ανάρτηση του Αντρέ Βιεϊρίνια

Η ανάρτηση του Χοσέ Κρέσπο
Η τοποθέτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη

ΑγιαξΠΑΟΚChampions League