Αθλητισμός|14.08.2019 12:13

Αθλος της Σάκκαρη: Ξέσπασε στη νικήτρια του Γουίμπλεντον (vid)

Newsroom

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας, η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στο τουρνουά του Σινσινάτι των ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς, πήρε τη νίκη επί της Τσέχας, Πέτρα Κβίτοβα (Νο 6 στον κόσμο), με 2-1 (6-4, 2-6, 6-3) και προκρίθηκε στις «16» του κορυφαίου τουρνουά των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η 6η νίκη (η 4η μέσα στο 2019) για την Σάκκαρη επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τρεις φορές έχει αντιμετωπίσει η Σάκκαρη την Κβίτοβα (όλες το 2019) και αυτή είναι η δεύτερη νίκη της. Η πρώτη ήταν με παραίτηση της Τσέχας λόγω τραυματισμού.

Περιμένει Σαπαλένγκα ή Τζενγκ

Η Μαρία Σάκκαρη στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει είτε τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαπαλένγκα είτε την Κινέζα Σαϊσάι Τζένγκ (από την οποία η Σάκκαρη ηττήθηκε πρόσφατα στα ημιτελικά του Σαν Χοσέ), οι οποίες παίζουν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η Κβίτοβα, που επέστρεψε έπειτα από ένα πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό χέρι, ξεκίνησε καλά με μπρέικ στο 5ο γκέιμ και προβάδισμα 3-2, αλλά στο 8ο γκέιμ η Σάκκαρη ισοφάρισε, κάνοντας το 4-4.

T

Στο σημείο αυτό ο αγώνας διακόπηκε. Στην επανέναρξη η Σάκκαρη έδειξε πιο φρέσκια και με δύο συνεχόμενα γκέιμ (μπρέικ στο 10ο γκέιμ) έκανε το 6-4, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

T

Η Τσέχα που θυμίζουμε πως ήταν η νικήτρια του Γουίμπλεντον επικράτησε άνετα στο 2ο σετ, ενώ η Σάκκαρη κράτησε δυνάμεις για το 3ο σετ. Εκεί η Κβίτοβα ξεκίνησε δυνατά με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ για το 2-1, αλλά η Σάκκαρη απελευθερώθηκε, έκανε άλλα δύο μπρέικ στο 4ο γκέιμ για 2-2 και στο 8ο για το 5-3. Γενικά, η Σάκκαρη περιόρισε τα λάθη της και πήρε μία από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της. 

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Η Μαρία Σάκκαρη λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Είναι απίστευτη παίκτρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Παίζει εξαιρετικά γρήγορα και σε φέρνει σε πολύ άβολη θέση. Πάλεψα σκληρά, αλλά έβγαλε πολλές μπάλες. Είναι στη νοοτροπία μου να παλεύω σκληρά. Νιώθω καλά και έχω αυτοπεποίθηση όταν παίζω μ' αυτές τις παίκτριες. Πριν από λίγα χρόνια τις παρακολουθούσα από την τηλεόραση. Ποτέ δεν πίστευα πως θα βρισκόμουν εδώ, ότι θα τις αντιμετώπιζα και θα τις κέρδιζα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν πολύ κλειστός αγώνας, τρία κλειστά σετ. Έπαιξε πολύ καλά στο 2ο σετ. Όπως πάντα, έφερε στο γήπεδο σπουδαίο τένις. Μεγάλωσα τα ράλι και κράτησα την μπάλα στο γήπεδο προσπαθώντας να χτυπήσω όλο και περισσότερες μπάλες. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήρα τη νίκη σήμερα» είπε η Σάκκαρη.

T

Η Κβίτοβα είχε νικήσει τη Σάκκαρη στο Μαϊάμι και τώρα η Ελληνίδα τενίστρια είπε: «Έκανα κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι μας στο Μαϊάμι, επειδή εκεί κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα. Έπρεπε να κάνω κάτι για να την κάνω να νιώσει άβολα. Αυτό προσπάθησα να κάνω στη Ρώμη και εδώ. Στη Ρώμη είχα περισσότερο χρόνο επειδή ήταν χώμα και μια πιο αργή επιφάνεια. Προσπάθησα να εφαρμόσω κάποιες τακτικές σε αυτό εδώ το γήπεδο».

Για τη συνέχεια είπε: «Η Αρίνα είναι πολύ δυνατή, πολύ επιθετική παίκτρια και πρέπει να παίξω διαφορετικά απ' ό,τι θα παίξω με τη Σαϊσάι. Αν παίξω με τη Σαϊσάι, πρέπει να κάνω τα πάντα διαφορετικά σε σχέση με το Σαν Χοσέ, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό».

ΤένιςATP ΣινσινάτιΣπορΜαρία Σάκκαρη