Αθλητισμός|14.08.2019 18:35

ΑΕΚ: Πανέτοιμη για την πρόκριση κόντρα στην Κραϊόβα

Newsroom

Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, μετά τη νίκη με 2-0 στη Ρουμανία στο πρώτο ματς. Ωστόσο ο Μιγκέλ Καρντόσο περιμένει εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από την Κραϊόβα και ζήτησε σοβαρότητα, ενώ και ο Αντρέ Σιμόες κράτησε χαμηλούς τόνους για τη ρεβάνς που θα γίνει (15/8, 21:00) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που παίξαμε στην έδρα της Κραϊόβα. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα μπει πιο δυνατά για να μπορέσει να γυρίσει ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν καλό γι αυτούς στο πρώτο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, σύμφωνα με όσα είπαμε στα αποδυτήρια, θα επιδιώξει να καταφέρει αυτό που έχει θέσει ως στόχο. Αυτό που είπα στους παίκτες μου μετά το τέλος του πρώτου αγώνα είναι ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να βελτιωθούμε και να μεγαλώνουμε σαν ομάδα είναι να εφαρμόζουμε όσα δουλεύουμε καθημερινά. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ακόμα μακριά. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους και φυσικά την Κραϊόβα. Αυτό δεν επηρεάζει την φιλοδοξία που θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Οφείλουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, που εξήγησε ότι η ομάδα του έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. «Αυτό που πάντα θέλω είναι όταν το παιχνίδι δεν είναι στο πλάνο μας να προσπαθούμε να το οδηγούμε και πάλι στο δικό μας πλάνο. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι θα μεγαλώσει. Δεν θέλω να δω λάθη χωρίς λόγο, θέλω να δω τους παίκτες να μειώνουν τα ατομικά λάθη. Μια ομάδα ενωμένη σε διαφορετικά χρονικά σημεία του αγώνα. Να παίζουμε έντονα με και χωρίς τη μπάλα και να έχουμε καλή τοποθέτηση τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Να αξιοποιήσουμε τους ελευθέρους χώρους, να προσέξουμε τις στατικές φάσεις του αντιπάλου. Παράλληλα να αξιοποιήσουμε σωστά τις δικές μας. Να ξεκουραζόμαστε όταν έχουμε τη μπάλα και όχι όταν την έχει ο αντίπαλος. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα στο γήπεδο».

Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Ο Πορτογάλος προπονητής της ΑΕΚ έστειλε και ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους Ελληνες που πλήττονται από τις πυρκαγιές, ειδικά στην Εύβοια. «Θέλω να σταθώ στα προβλήματα που έχει η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Πέρυσι θρηνήσαμε θύματα και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα από τις φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τους Έλληνες για τα δυσάρεστα των τελευταίων ημερών, που ευτυχώς όμως δεν προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα», τόνισε.

Σιμόες: «Ενωμένοι για την πρόκριση»

Ο Αντρέ Σιμόες εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ: «Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι και στις προπονήσεις. Να μας βγαίνει όλη η δουλειά στους αγώνες. Δουλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο, με νέο προπονητή και σκοπός όλων είναι να είμαστε ομάδα και έτοιμοι για το καλύτερο. Θα πρέπει να εμφανιστούμε ενωμένοι με κοινό στόχο και να πάρουμε την πρόκριση». Για την απουσία του κόσμου τόνισε: «Οι φίλαθλοι είναι σημαντικοί πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς. αυτούς».

ποδόσφαιροEuropa LeagueΑντρέ ΣιμόεςΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚΚραϊόβα